İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin cumhurbaşkanı adaylığı için toplanan imzalar hakkındaki "Adalet Bakanı ile İçişleri Bakanı, FETÖ'nün seçmen üzerindeki etkisini takip etmiş midir? FETÖ'nün 100 bin imza ile aday olacak isimler üzerinde odaklanacağı merak konusu olmuştur" sözlerine den yanıt verdi.

Demokrat Parti ziyareti çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akşener “Milleti korkutma ve sindirmeye yönelik açıklamalardan herhangi birisi zarar görürse, buna pabuç bırakmam" dedi.

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

“Dün akşamdan beri kafamı meşgul eden bir konu var. 15 Temmuz’un siyasi ayağı tam olarak ortaya çıkmadı. 100 bin imza ile aday olan 4 adaydan biri CHP’nin 15 vekil kaydırması ile destek buldu. Dolayısıyla 100 bin seçmenle adaylık koymaya ihtiyacı kalmadı. Ama şahsiyet 100 bin imza ile aday olmakta ısrar etti ve oldu. 15 Temmuz’dan sonra kamuda çok sayıda görevden alma ve uzaklaştırma oldu. Bunların aileleri de var. Şimdi aklımdaki soru şudur: Adalet Bakanı ile İçişleri Bakanı bu 100 bin kişiyi incelemiş midir? Eğer bu 100 bin imza içinde FETÖ ve PKK taraması yapılırsa, FETÖ’nün siyasi adayının hangi aday etrafında toplandığı incelenirse sonuca ulaşılabilir.”