İyi Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Millet İttifakı toplantısına katılıp katılmayacağına ilişkin yaptığı açıklamada, "Genel başkan toplantıya katılmayacak" dedi.

Akşener'in ağır suçlamalarla Altılı Masa'dan ayrılmasının ardından "Kılıçdaroğlu veya masa, milletin talebine olur derse, hiç gurur yapmam geri dönerim" açıklamasını yapması Akşener'in masaya yeniden döneceği yorumlarına neden oldu. Millet İttifakı'nın toplantısına katılmayan Akşener'in kurmaylarıyla değerlendirme toplantısı yaptığı kaydedildi.

Millet İttifakı'nın 5 partisinin bugün Saadet Partisi'nde yapılacak toplantısı sonrası cumhurbaşkanı adayını duyurması bekleniyor.

NE OLMUŞTU?

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 2 Mart'ta cumhurbaşkanı adaylığı konusunun görüşüldüğü Altılı Masa toplantısında 5 liderin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortak aday olması konusunda görüş bildirdiğini, partisinin önerdiği aday belirleme yöntemlerinin reddedildiğini söylerken,  "Üzülerek söylüyorum ki geldiğimiz son noktada dün itibarıyla Altlılı Masa, artık millet iradesini kararlarına yansıtma kabiliyetini kaybetmiştir. Milletimizin ortak iyiliği için iyi niyetle oturduğumuz bu masa, artık potansiyel adayların tartışılabildiği bir ortak akıl platformu olmaktan çıkmış, tüm alternatiflerin kara listeye alınarak, tek bir adayın tasdiki için çalışan bir noter masasına dönmüştür" diye konuştu.

Akşener, "Ne bir kumar masasında ne de bir noter masasında olmayacağız" diyerek, CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı aday olmaya davet etti. Akşener, "bir yıllık süreçte demokrasinin yeniden inşası için attıkları imzaların arkasında olduklarını" dile getirdi.

İmamoğlu ve Yavaş, açıklamalarıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanında yer aldıklarını belirtti.

Akşener ise dünkü açıklamasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu veya Millet İttifakı'nın, "milletin talebini kabul etmesi durumunda hiç gurur yapmadan masaya döneceğini" duyurdu.