İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, 24 Haziran seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Akşener, CHP'nin adayı İnce'nin seçmene umut verdiğini söylerken ikinci tura ise Erdoğan ile kendisinin kalacağını iddia etti.

Çatı adaylığı sürecinin bozduğu sorulduğunda ise Akşener, "Kürtlerin bana oy vermeyeceğini ilk dillendiren Sırrı Süreyya Önder oldu. Kürtlerin bana oy vermeyeceğini. İkinci turda da Tayyip bey ile el sıkışacağımı söylüyorlar" diye konuştu.

Meral Akşener, Habertürk TV’de yayınlanan Teke Tek programına Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtladı.

Merak Akşener ”Medyada bir karartma olduğunu biliyorum, eğer medyada görünemiyorsanız başka yol buluyorsunuz, halka gidiyorsunuz. Yazılı basında yoksanız bile o şehir sizi konuşuyor. Öyle bir yolla bu işi çözüyorsunuz. Siyasetçi bir yol bulur. ABD’li bir siyahi siyasetçi iki kat fazla çalıştığını açıklamıştı. Biz de iki kat fazla çalışıyoruz” dedi.

‘İNCE SEÇMENE KENDİNİ İYİ HİSSETTİRDİ’

”Muharrem İnce Meral Hanım’ın gazını kaçırdı” diyenlerin yorumu sorulunca Akşener ” Bizim kitlelerimiz farklı. Sürekli kaybetmekten kendini kötü hisseden seçmene İnce kendini iyi hissettirdi. Ama m benim hitap ettiğim kitle merkez sağın muhafazakar kitlesi. Bir gaz kaçırma söz konusu değil. Sadece CHP seçmeninin mutlu olduğu bir süreç bu. CHP’nin altı oka evet basacak seçmeninin söylense de verdiği yer partisidir. CHP içinde yer alan Batıdaki merkez sağ seçmen bizde duruyor” cevabını verdi.

Akşener, ”İç Anadolu’da da saha gözlemi ve anket sonuçlarında şaşırtıcı ilgi var. Adana’da, Hatay Samandağı’nda gördüğüm ilgiden çok mutluyum. Teşekkür ediyorum” dedi.

‘TAYYİP BEY’İN DAMADI FETÖ OKULUNDAN MEZUN, BANA FETÖ’CÜ DİYORLAR’

”Size örgütünüzden birkaç kişiye FETÖ ile bağlantılı soruşturma açıldı, size bu suçlama nereden çıktı” sorusuna Akşener, ”MHP’nin genel başkanlığına soyunduğumdan beri bu bana söyleniyor. Bu siyasetçi kılıklı insanlar devamlı dedikodu yaptılar, ellerindeki belgeleri savcıya veremediler. Olağanüstü hal şartlarında bunu yapmaları mümkündü, ben elinde bilgi belge olanlar savcılığa başvursunlar dedim, iftiralarını ispatlayamayan şerefsizdir. FETÖ’den talimat aldığımı söylediler. Ben kimim ki, dokunulmazlığım yok. Bizim içimizde FETÖ’den tutuklanan yok” dedi.

”Bizim örgütümüz içinde FETÖ’cülükten tutuklanan yok yıllarca FETÖcüler ile mücadele etmiş ağır ceza hakimi arkadaşımız Halk Bankası ile ilgili bir tweet attı, Halk Bankası itibarı sarsıldığı gerekçesi ile davacı oldu, şimdi tutuklu” diyen Akşener ”FETÖ mücadelesi yapıldığı iddia ediliyor. Habire aldatılan arkadaşlar teflon tava gibi üzerine bir şey yapışmayacağını zannediyorlar. Şimdi bu teflon tavayı atma vakti geldi, çizilmeye yapışmaya başladı. Tayyip Bey’in damadı FETÖ okulundan mezun aynı zamanda bakan. Bir taraftan FETÖ mücadelesi yapılıyor bir taraftan Meral Akşener FETÖ’cü deniyor, her şey ortada.” dedi.

‘TAYYİP BEY İLE İKİNCİ TURA KALIYORUM’

“Ben ikinci tura kalıyorum” iddiasında bulunan Akşener ”Saha başka bir şey söylüyor. Tayyip Bey rakibini seçti. CHP’nin adayını rakip olarak seçti. Bana para diyemiyorlar, pul diyemiyorlar. İlk turda göreceksiniz seçmen sağ duyulu, irfanı yüksektir. Ben ikinci tura kalıyorum. Sayın Erdoğan ile o zaman… 24 yıldır bu ülkede aktif politikada yaşayan tek kadınım, bu insana bir göz sağlıyor” dedi.

‘KÜRTLERİN BANA OY VERMEYECEĞİNİ İLK ÖNDER DİLLENDİRDİ’

Çatı aday olarak Abdullah Gül’e ikna olmayışına dair de ”Abdullah Beyi çatı grubunda isteyen farklı kişiler varmış. Birbirine benzemeyen grup. Onların söylediği, HDP’nin de bu işe razı olduğu şeklinde. Burayı kim bozdu? Akşener bozdu. Yan yana gelemeyecek çok sayıda kişi, bir ben prensip açısından hayır dedim. Sırrı Süreyya Önder, ilk dillendiren… Kürtlerin bana oy vermeyeceğini. İkinci turda da Tayyip bey ile el sıkışacağımı söylüyorlar” dedi.

Akşener ”Şırnak’taki o gencin Muş’ta pastanesi olan o gencin benim etrafımdakilere bakıp ‘Bu kadına sahip çıkın, Türkiye kokuyor’ diyen o genci ters tepmek olur. Kürtlerin oyu ceplerinde diye bir şey yok. Geçmişin merkez partilerine benzeyen ama yüzyıla uygun bir siyasi parti lazım dediler yola çıktık. Herkes katkıda bulundu. Partimizin binası kiralık. 80 bin civarında aylık kira ödüyoruz. Koltuğunu biri aldı imece usulü” dedi.

‘RESMİ OLARAK 4 POLİS KORUYOR BENİ’

Akşener ”Paraya dair ne varsa çok pahalı oldu, maneviyata dair ne varsa ucuzladı. Komşuluk ucuzladı yok. Komşuluğun dayanışmanın ne olduğun unuttu bizi yönetenler, biz bunu bozduk. Kampanya devletin kontrolünde benim ki çok büyük değil. Mali gücümüzün ne kadar yeteceği konusunda endişelerim vardı. Seçime sokulmazsın diyorlardı, apar topar seçime geldik. Şimdi de ‘ikinci tura kalabilecek mi dur bakalım’ diyorlar. Dur bakalım gidiyoruz. Özel uçaklara bindiğim söyleniyor. Normal uçak ile gidiyorum” ifadelerini kullandı.

“Otel ücretlerimi ben kendim ödüyorum” ifadelerini kullanan Akşener ”4 polis kuruyor beni. Resmi olarak. Otel ücretlerimi ben kendim ödüyorum. 7 ay evvel parti kurulduğunda sallanan masalarda çıktım konuştum sonra platformlara döndü. AK Parti’de 5 tane TIR gördüm. Dolayısıyla minimumda tutarak bir sistem oluşturduk. AK Parti’nin başlangıcını biliyorum ben. Belediyeler üzerinden geldiğinde para vardı. Biz de devlet parası yok” dedi.

‘İKTİDAR YOKSULLUKTAN BESLENEREK İKTİDARINI SÜRDÜRDÜ’

Akşener ”Biz insanları haciz elemenlarından kurtarmak istiyoruz. İktidar yoksulluktan beslenerek iktidarlığını sürdürdü. Yandaş müteahhitlerin borçları silindi, kimse ağzını açmadı. Yandaş müteahhitlerin vergilerinin affedilmesi doğru değil. Parayı nasıl bulacaksınız? Bir defaya mahsus olan bir iş bu. Mehmet Şimşek araba kiralamalarıyla ilgili itiraz olduğunda ‘fındık, fıstık parası’ demişti. Müthiş bir israf var, israfa karşı savaş açacağız. Yandaş müteahhitlerin yaptığı fahiş fiyatlı binalara taşındılar. Dar gelirlilere kira gibi peşinatı olmayan sonradan satın alma imkanı ona tanınan, sosyal projeden bahsediyoruz. TOKİ’yi bir kere olması gereken yere çekeceğiz, orası oldu bir çiftlik. Sosyal konut yapılıyor, peşinat veriyorsunuz, kredi alıp ödüyorsunuz. Bizim ki kira şeklinde başlayabilen sonra alınan. Devlet yapacak.” ifadelerini kullandı.

Meral Akşener ”İşsizliği düşüreceğim. Özel sektör, devlet beraber yapacak. Her yere üniversite açıldı. Bizim ekonomiye bakışımız önce hukukun üstünlüğü, adaletin sağlanması, ekonomi diğeri de eğitim. Demokrasinin doğru işlemediği OHAL içerisinde seçim yaptığımız için böyle bir alanda insanların nefes almasını sağlamak lazım, o zaman insanları üretken hale getirirsiniz. İstanbul’da yapılan havalimanı tamamen şahısların ve yolcu garantili. Köprülerden 80 liraya geçiyoruz, bunu devlet yaptı, devlet borçlandı neyle vatandaşın parasıyla.” dedi.

Kaynak: Habertürk