Samsun, Adatepe köyünde 24 mahallede, dağınık araziler için toplulaştırma kararı alındı. Ancak 24 mahallenin muhtarı imza topladı ve karara karşı çıktı. Ancak karşılarında jandarmayı buldular. 

Jandarma'nın cop ve biber gazı ile müdahale ettiği köylüler yaşadıklarını  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e anlattı.

Bir kadın Akşener'e, "İki gündür burada toprak savaşı veriyoruz kadınlarca. Erkeklere zulmediyorlar. Hiçbir hakaret kötü söz ya da şiddet uygulanmadığı halde tutuklandı başta babam ve yeğenim olmak üzere ve coplarla. En başta üç kadın vardı. Ona biber gazı sıkıldı... Biz tarlalarımızın devlete satılmasını istemiyoruz. Tapu bizimse bizde kalacak. Biz hiçbir şekilde devlete satılmayacağız" dedi. 

Kadınları dinleyen Akşener, “Öncelikle sizi anlıyorum. Ve ben buraya sizin dertlerinizi dinleyip duyurmaya geldim. Buradan bu kararları veren herkese sesleniyorum. İkizdere’de kadınlar ayakta. Türkiye’nin her yerinde toprağını, suyunu, ağacını korumak üzere kadınlar ayakta, çocuklar ayakta. Dolayısıyla bugün burada yine kadınlar ayakta ve o kadınlar elleri zift içinde sitem içinde. Ağalara sesleniyorum şu anda hep birlikte sesleniyoruz duysunlar diye. Muhteremler buradaki kadınları görün. Genciyle, yaşlısıyla görün. “ diye konuştu.

Kaynak: Gazete Duvar