İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 24 Haziran seçimleri ve ittifak görüşmelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Aday olduğu Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda CHP’nin adayını destekleyeceklerini açıklayan Akşener, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun aklından geçen o ismi kendisiyle paylaştığını da belirtti.

Sözcü'den Özlem Gürses'e konuşan Akşener, “Partiyi kurmadan zaten ilan etmiştim, bir kez daha söyleyeyim; diyelim ki Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayı ikinci tura kaldı, şüphesiz ki her türlü gücümüzle destekleyeceğiz! Bu kavga Meral Akşener'in koltuğa oturma kavgası değildir, bu kavga İYİ Parti'nin bir yerlere gelme kavgası da değildir. Biz eğer 24 Haziran 2018'de bu işi başardığımız takdirde, zaten Meclis'te kendiliğinden bir koalisyon kurulacak” dedi.

Akşener, kendisine yöneltilen “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu size Cumhurbaşkanı adayını söyledi mi?” sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Evet, aklında olan bir isim geçti. Ama o bilgi benim namusumdur. Partideki arkadaşlarımla, en yakınlarımla bile paylaşmadım”

24 HAZİRAN VAATLERİ

Akşener, 24 Haziran için kamuoyuna vaatlerini ise şöyle açıkladı:

"Kişisel olarak, ben kazandığımda, hukukun üstünlüğü, parlamenter sisteme geri dönüş, adalete güvenin tesisi, liyakatin yönetim anlayışı olması, iş hayatında ‘Benim adamım, benim müteahhittim' döneminin bitmesi, STK'ların otoriteden bağımsızlaştırılması… Bunlara sözüm var."

Kaynak: Sözcü