Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Memur-Sen'e bağlı 11 sendikanın temsilcileriyle bir araya geldi. Görüşme sonrası Yalçın, "Vergi Matrahı yüzde 15'e sabitlenmeli, memur gelir kaybına uğruyor. Ocakta ek bir zammın yapılması artık zaruret olmuştur" ifadelerine yer verdi. Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, Bakan Bilgin'e ek zam talebini ilettiklerini söyledi.

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile yaptığı görüşmenin ardından açıklama yaptı. Görüşme sonrası Memur-Sen Başkanı Yalçın, şunları söyledi:

''Asgari ücrette yapılan düzenlemenin çıtası ortada. Bu düzenleme sahanın okunduğunu gösteriyor. Bunun memurlar açısından da görülmesi gerektiğini düşünüyoruz.

8 bin 39 lira en düşük memur maaşı. Bunun bir an önce toparlanması konusundaki yaklaşımımız ortaya koyduk. TİS'e giderken beklenti anketinin de üzerinde sonuçlarla karşılaşıldı. 

Ocak'ta enflasyon farkıyla birlikte ek bir zammın yapılması zaruret olmuştur. Bunun nasıl yapılabilir? Memurlar için bunu yapmanın bir çok yolu var.

Oran konusunda her hangi bir görüşme yapılmadı. En düşük devlet memuru maaşına dikkat çektik. Ek zammı talep ettik. Bakanlık bu konuda görüşmelerin devam ettiğini ifade etti.

Sözleşmeli personelin durumuna ilişkin talepleri aktarmış olduk. Memura ek zam talebini dile getirdik. Vergi matrahı konusunda kamu çalışanları konusunda huzursuzluğumuz var. Son bir kaç ay kamu görevlileri matrahlarından dolayı aldığı ücreti kaybediyor. Verginin yüzde 15' e sabitlenmesi konusunu aktarmış olduk. Vergi matrahlarının yükseltilmesini talep ettik.

Ek zammın yapılması zaruriyet doğurmuştur. Seyyanen zam yaparsınız. Bir kısmını oran bir kısmını seyyanen zam yaparsınız. Ek zam konusunda karar verilmiş, ve görülmüş olsun. bunları Çalışma Bakanı ile konuştuk. Aralık ayı enflasyonun açıklanması bekleniyor. Asgari ücrete yapılan zam sonrası etiketler değişti. Aynı oran bizim içinde geçerli"