2000-2002 yılları arasında Tansu Çiller'in danışmanlığını üstlenen iktisatçı Memduh Bayraktaroğlu, Sedat Peker'in 5'inci videosunda anlattığı Özer Çiller ile gerçekleşen görüşmeyi doğruladı.

Artı TV'de yayınlanan Haber Aktüel programında konuşan Bayraktaroğlu, kendisinin evinde 2001 yılında, Özer Çiller ve Peker görüşmesinin gerçekleştiğini söyledi.

Bayraktaroğlu görüşmeyi anlatırken, "ANAP içinde çok sayıda milletvekili varmış. Onu seven sayan birçok milletvekili varmış. O milletvekilleriyle görüşsün DYP'yi ANAP haline getirelim ondan sonra da MHP'nin yerine iktidara biz olalım istiyorlardı, amaçları oydu" dedi.

'SOYLU İÇİN 'BU ÇOCUK TÜRKİYE'NİN BAŞINA BELA OLUR' DEDİM'

Bayraktaroğlu, Özer Çiller-Sedat Peker görüşmesinin yalnızca ilk 5 dakikasında orada olduğunu daha sonrasında ne konuşulduğunu bilmediğini söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya dair daha önce de eleştirileri olduğunu söyleyen Bayraktaroğlu, "Soylu, DYP'de hiç istemediğim bir adamdı. Defalarca söyledim ve yazdım; bu çocuk Türkiye'nin başına bela olur diyen adamım. İstanbul İl Başkanı olmadan önce sordular, yapmayın dedim. Bunu da yeni söylemiyorum tüm arşivlerde vardır" dedi.

SEDAT PEKER NE DEMİŞTİ?

Yayınladığı videolarda iktidara yönelik ciddi iddialarda bulunan Sedat Peker, 5'inci videosunda Memduh Bayraktaroğlu için 'çok sevdiğim bir abi' demiş ve şunları söylemişti:

"Memduh Bayraktaroğlu diye çok sevdiğim bir abim var. Bu konularla ilgili yapmış olduğu yorumları televizyonda izleme imkanım oldu. Demiş ki, 'Sedat Peker'i Soylu yanlış yönlendirdi, Mehmet Ağar'ı da yanlış yönlendirdi. Sadece Berat Bey'i değil.' Ben kendisiyle aynı şeyi düşünmüyorum. Memduh Abi, öncelikle zekamla ilgili söylediklerinizden dolayı teşekkür ederim. Hatırlarsanız, sizin evde otururken Tansu Hanım başbakandı. Özer Abi'yle sizin evde buluşmuştuk. Oradaki görüşmemizde Özer Bey benim yaşımı sormuştu. Ben de söyleyince 'Sen benim oğlumdan daha küçüksün' demişti. 'Benim oğlum Etiler'de kız peşinde koşuyor, sen bu yaşta ülkenin kaderiyle ilgili konuları konuşuyorsun' demişti. Abi bu kardeşin, aynı kardeşin. Ben aklımı tatile çıkardım ama zekam devam ediyor..."