Galatasaray'ın Brezilyalı yıldızı Melo, Sarı-kırmızılı forma altında çıkacağı 100. maç öncesi çarpıcı açıklamalarda bulundu.

GS TV'ye konuşan Felipe Melo, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda kazandıkları 2011-2012 sezonu şampiyonluğunun tarihe geçtiğini söyledi.

İşte başarılı oyuncunun açıklamaları...

BEŞİKTAŞ MAÇININ ÖNEMİ

“İlk sene buraya geldiğimde, play-offlarda Beşiktaş’ı 2-0 yenmiştik. Buraya geldiğimizde taraftarlarımız bizi karşıladı ve benim ismimi de söylüyorlardı. Gözlerindeki o sevgiyi, aşkı bana olan bağlılığı görünce kendimi Galatasaray’a ait hissettim. Başka anlar da oldu. Fenerbahçe ’ye gol attığımda. Ama ilk defa kendimi Galatasaray’a bağlı olarak Beşiktaş maçından sonra hissettim.”

"GALATASARAY’IN AYRI BİR YERİ OLACAK"

“Futbolla ilgili gelecekte yapmak istediğim şeyler var. Galatasaray ile beraber 100 maç oynadım. Belki 200, 300 maç oynayacağım. Saha içindeki mücadelem, koşum bana pozitif olarak yansıdı. Her kulübün tabii ki kalbimde ayrı bir yeri var. Ama Galatasaray’ın hep ayrı bir yeri olacaktır."

"GALATASARAY FORMASININ AĞIRLIĞI VAR"

"Galatasaray forması giydiğiniz zaman bunun bir sorumluluğu vardır. Bunu sadece 1 maç da giyseniz, 100 maç, 300 maç da giyseniz bir sorumluluğunuz vardır. Türkiye ’nin en iyi takımında, Avrupa’nın da sayılı takımlarından birinde forma giyiyorsunuz. Bu formanın hep bir ağırlığı, sorumluluğu olmuştur. Aynı sorumluluk bende de var. Bunun için 100 maç, 200 maç olmasına gerek yok."

"UEFA KUPASI GİBİ HEP HATIRLANACAK"

UEFA Kupası’nı kazanan takımı herkes sayıyor. Benim de bildiğim isimler var. Bunlar tarihe geçen başarılar. İlk sene Fenerbahçe’nin stadında kutladığımız şampiyonluk, orada yaşadığımız başarı aynı UEFA Kupası gibi hep hatırlanacak bir kadro olacaktır. Bu bana ayrı bir zevk, ayrı bir gurur veriyor."