Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kızılay Güvenpark’a polise ekiplerine teşekkür pankartı astırdı.

Gezi Parkı direnişi sonucunda polisin saldırıları sonucunda, Türk Tabipleri Birliği'nin verilerine göre; 913 kişi hastanelere 415 kişi gönüllü revirlere olmak üzere 1328 yaralı bulunuyor.

Ethem Sarısülük'ün de hayatını kaybettiği çatışmalarda 19 kişi ağır yaralı... Yine 6 kişi ağır kafa travması, 3 kişi görme kaybı yaşarken 1 kişinin de durumu ciddiyetini koruyor.

İşte Gökçek'in teşekkür pankartı:

ADANA EMNİYET MÜDÜRÜ'NDEN DE SMS

Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan da Gezi Parkı protestolarında görev yapan polislere cep telefonuyla mesaj atarak teşekkür etti.

Emniyet Müdürü Gürkan, mesajında şöyle dedi:

"Son günlerde yaşanan olaylar nedeniyle fedakarca görev yaptığınızın farkındayım. Bu kritik günleri el birliği ile aşacağımıza inancım tamdır. Sağduyulu yaklaşımlarınız ve sabrınız için sizlere ve zorlu süreçte sizlere destek veren ailelerinize teşekkür ederim. Ahmet Zeki Gürkan İl Emniyet Müdürü."

Aldıkları mesaj ile yorgunluğunu unuttuğunu dile getiren bazı polisler ise Emniyet Müdürü’ne teşekkür ile karşılık verdi. Meslek hayatı boyunca ilk defa böyle bir mesaj aldığını dile getiren bir polis memuru, Emniyet Müdürü Gürkan’a şöyle yanıt verdi:

"Sayın Müdürüm, 19 yıllık polis memuruyum. Bunca yıllık meslek hayatımda birçok zorlu görevde bulundum. Ama bu güne kadar ilk defa böyle bir mesaj aldım. Bu mesaj, bütün yorgunluğumun sona ermesini sağladı. 3 yaşında bir kızım var, her gün telefon açıp ’Baba bugün eve gelecek misin?’ diye soruyor, ancak gittiğimde uyuduğu için göremiyordu. Görev bitince sizden gelen mesajı aileme de okuyacağım."