CHP Ankara Milletvekili Murat Emir’in, “Ankara’nın Çernobil Faciası” benzetmesi yaptığı asbest tehdidiyle ilgili Meclis Araştırması açılması yönündeki önergesi bugün Meclis Genel Kurulu’nda görüşülecek. Emir, Meclis Başkanlığı’na verdiği önergesinde, “Melih Gökçek, 27 Şubat 2017 tarihi itibariyle Ankara’nın Çernobil Faciası’na neden olmuştur. Çevreye yayılan asbest nedeniyle vatandaşlarımız ciddi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalacaktır” dedi.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise yaptığı yazılı açıklamada, “Asbest, Ankara halkının sağlığını tehdit ediyor mu? Sağlık Bakanlığı hemen harekete geçip bu soruyu yanıtlamalıdır” çağrısında bulundu.

GÖKÇEK’E SUÇ DUYURUSU

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin hiçbir önlem almadan yıkım başlattığı ve asbestin hem yıkım sırasında hem de üstü açık hafriyat kamyonlarıyla kente dağıldığı haberini kamuoyu ile paylaşan ve bölgede asbest ölçümü yaptırarak halkı uyaran Mimarlar Odası Ankara Şubesi ile Ankara Tabip Odası yargıya başvurdu. Ankara Bölge İdare Mahkemesi’ne yapılan başvuruda, yıkım işleminin yürütmesinin durdurulması istendi. Odalar ayrıca başta Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek olmak üzere sorumlular hakkında da suç duyurusunda bulunacak.

Haberin tamamı...