Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yeniden ayrı göreve dönmesi senaryosuyla ilgili "Bana bir görev verilse bile bana bırakmaz" dediği iddia edildi.

Sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklama yapan Şimşek, hakkında çıkan haberi yalanlayarak, "Bugün Sözcü Gazetesi kaynaklı çeşitli platformlarda şahsıma atfedilen değerlendirme ve haberler kasıtlı ve hayal ürünüdür" dedi.

Şimşek, seçim atmosferine girildiğini ve doğrudan kendisinden duyulmayan hiçbir cümleye itibar edilmemesi gerektiğini belirtti.

NE OLMUŞTU?

Sözcü gazetesinden Veli Toprak’ın haberine göre; Şimşek, 16 Aralık 2022'de Enerji Bakanlığı'nın düzenlediği “Doğalgaz Depolama Tesisi Kapasite Artış Törenine” katıldı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'la birlikte kurdele kesti. Erdoğan'ı karşılama töreninde de bulunan Şimşek'in yıllar sonra Erdoğan'la fotoğraf vermesi, akıllara, “Nurettin Nebati'nin yerine Şimşek mi geliyor?” sorusunu getirdi.

Şimşek ise “Dönmem. Ancak bana bir görev verilse bile bana bırakmaz, dönmemin bir anlamı olmaz” dedi.

Şimşek'in, Erdoğan'la yan yana açılış yaptığı ve protokolde ön sırada yer aldığı fotoğraf için yakın çevresine “Ben istemedim, adamları (Erdoğan'ı kastediyor) ayarladı” dediği öğrenildi.

Dolar ve faiz artışlarının yaşanan ekonomik sıkıntıları açıklamaya yetmeyeceğini savunan Şimşek, “Büyük tsunami geliyor. Dünyada birçok ülke parayı, yatırımı çekiyor. Bizde öyle bir durum söz konusu değil” ifadelerini kullandı.