BURSA - İmralı Adası'ndaki Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde tutulan Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, aynı cezaevinde bulunan hükümlülerden Şeyhmus Poyraz'ın kardeşi Felek Cızlaşmak ve Cumali Karsu'nun vasisi Pervin Oduncu, bugün saat 08.30'da İmralı ile deniz ulaşımının sağlandığı Gemlik Jandarma Komutanlığı'na geldi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mehmet Öcalan, adadan dönüşte paylaşılacak bir konu olduğu takdirde bunu aktaracaklarını belirterek, şöyle dedi:

'ÖCALAN'IN KATKISINDAN BAHSETMEDİLER'

"Burada şöyle söyleyebiliriz. İki günden beri her şey malum. Diyarbakır'daki ne isim koyarsak koyalım, Başbakan, hükümet yetkilileri oraya gitti. Bu süreçle ilgili bazı iyi şeyler söyledi. Umarız ki Başbakan söylediklerini yapar, ona güç vererek bir an önce hayata geçirilmesini istiyoruz. Diyarbakır'daki buluşmayı herkes izledi. Bazı şahsiyetler gelmiştir. Süreci götüren mimar, evet devlet ve hükümettir. İkincisi ise serok Öcalan'dır. Bu kadar katkı koyan serok Öcalan'dır. Aralarında sözleşme yapmış gibi hiç birisi söylememiştir. Öcalan'ın katkısını söyleselerdi çok daha iyi olacaktı."

Mehmet Öcalan ve diğer mahkum yakınları jandarmadaki işlemlerin ardından Gemlik Limanı'ndan İmralı'ya gidecek. Abdullah Öcalan ve diğer PKK 'li mahkumların, her ayın 2 ve 4'üncü pazartesi günleri birinci dereceden yakınlarıyla 1 saat görüşme hakkı bulunuyor. (Radikal)