BDP ve DTK öncülüğünde Ceylanpınar ilçesine yapılacak olan "Rojava ile dayanışma yürüyüşü" öncesinde Ceylanpınar ve Urfa merkeze bağlı ilçelerde adeta OHAL uygulaması başlatılırken, Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan Halfeti'de polis tarafından gözaltına alındı. 

Ceylanpınar'da saat: 17.00'de yapılacak olan "Rojava ile dayanışma yürüyüşü" öncesinde ilçe polis ablukasına alındı.

Urfa'dan Ceylanpınar'a giden yolun 30'uncu kilometresi polis tarafından kurulan barikat ile kapatıldı.

ANF'nin haberine göre Ceylanpınar'a gitmek üzere yola çıkan ve polisler tarafından araçları durdurulan BDP Urfa il, Birecik ve Suruç ilçe örgütlerinin bekleyişi devam ederken, tek tek ruhsatları kontrol edilen araçlardan birine "eksik evrak" gerekçesi ile el konuldu. 

Öte yandan Halfeti'den yola çıkan yurttaşlar ise ilçe çıkışında Halfeti Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polisler tarafından kurulan kontrol noktalarında durduruldu. Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan ile Sinan Karakurt'un bulunduğu araç da polis tarafından durduruldu. Aramalar sonrasında Mehmet Öcalan ile Sinan Karakurt, gözaltına alındı. Daha önceki dönemlerden kalan ifadeleri gerekçe gösterilerek gözaltına alınan Öcalan ve Karakurt Halfeti Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, önümüzdeki saatlerde savcılığa çıkarılacağı bildirildi. 

Yine Hilvan ve Siverek'ten yürüyüş için yola çıkanlar da ilçe çıkışında kurulan iki arama noktasında durdurularak, araçların evrakları polisler tarafından tek tek kontrolden geçirildi. Yine GBT kontrolünün de yapıldığı arama noktasında çok sayıda araca ceza yazıldığı öğrenildi. 

Edinilen bilgiye göre, Mehmet Öcalan, yaklaşık 6 saatlik gözaltı işleminin ardından savcılıkta ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.