Ergenekon Davası'nda 12 yıl 6 ay hapis cezası alan fakat daha sonra tahliye edilen Mehmet Haberal'ın tahliye nedeni belli oldu.

Ergenekon davasında 12 yıl 6 ay ceza alan ve tahliye edilen Mehmet Haberal'a önce ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi. Ancak darbe teşebbüsünün eksik kaldığı gerekçesiyle ve iyi halden indirim yapıldığı belirtildi.

Bugün gazetesinin internet sitesinde yer alan habere göre Ergenekon davasında, 12 yıl 6 ay hapis cezası alanve tahliye edilen CHP Milletvekili Mehmet Haberal hakkında önce darbeye teşebbüs suçunun sabit olduğu kaydedildi. Haberal'ı bu suçtan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptıran mahkeme, sanığın eyleminin eksik teşebbüs aşamasında kaldığını belirterek cezada indirime gitti. Eksik teşebbüs nedeniyle cezayı 15 yıla indiren mahkeme, Haberal'ın yargılama sürecindeki tutum ve davranışları nedeniyle de 2 yıl 6 ay daha indirim yaptı. 12 yıl 6 ay hapis cezası verilen Haberal, tutuklu kaldığı süreyi dikkate alarak tahliyesine karar verildi.

Haberal mahkeme sürecinde sağlık gerekçesiyle yaklaşık 2 yıl hastanede kalmış ancak taburcu olabileceği yönündeki raporun mahkemeden gizlendiği ortaya çıkmıştı.