Geçmişte Refah Partisi’nde Rizeli hemşerisi Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte siyaset yapan Mehmet Bekaroğlu twitter hesabından çarpıcı açıklamalar yaptı.

“BAŞBAKAN HASAN KARAL OLACAK”

Eski Refah Partisi Rize Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, Erdoğan cumhurbaşkanı seçilirse kimin başbakan olacağı konusunda şöyle yazdı:

“Erdoğan cumhurbaşkanı seçilirse başbakanın kim olacağı en çok merak edilen konu... İşte kesin bilgi, herkes rahatlasın.               

Erdoğan Cumhurbaşkanı seçilirse başbakan Rize milletvekili Hasan Karal olacak...

Niçin mi? Çünkü Erdoğan ve Hasan Karal'ın hayat hikayeleri çok benziyor... İnanmıyorsanız araştırın...

Karal'ın Rize Şeyh Camii müezzini iken 2002 yılında başlayan siyasi ve ekonomik hayatını izleyin bana hak vereceksiniz.”

SANDIĞA GİDİN ÇAĞRISI

Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu ayrıca twitter üzerinden yaptığı çağrıda “Eğer tek adam yönetimi istemiyorsak yarın sandığa gidelim ve geçerli oy kullanalım” dedi. Bekaroğlu şöyle yazdı:

“AKP'nin oyu % 43-44'tür; Erdoğan AKP seçmeninin oyu ile değil sandığa gitmeyen ya da geçersiz oy kullananlar sayesinde seçilebilir. Eğer tek adam yönetimi istemiyorsak yarın sandığa gidelim ve geçerli oy kullanalım”

SAADET PARTİLİLERİ SANDIĞA DAVET ETTİ

Son yerel seçimlerde Saadet Partisi’nden Rize Belediye Başkan adayı gösterilen ve yüksek oranda oy alan Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu twitter üzerinden gelen bir soruyu da şöyle yanıtladı:

“Saadet Partisi'nin aldığı hiçbir adaya oy vermeme kararı soruluyor.. Bu, sandığa gitmeme anlamına gelir. Katılmıyorum bu karara..  Sandığa gitmeme ise tek adam yönetimine destek verme anlamına gelir. Saadet Partilileri sandığa gitmeye davet ediyorum. (Demokrat Haber)