Mustafa Mutlu'nun da işten çıkarılmasının ardından Zülfü Livaneli, Vatan gazetesinden ayrılmak için çıkışını istedi...

Sanatçı Zülfü Livaneli, köşe yazarı olduğu Vatan gazetesinden istifa etti.

10 yılı aşkın süredir yazarlık yaptığı Vatan’da aynı zamanda Yayın Kurulu üyesi olan Livaneli’nin istifasını getiren son gelişmenin gazetenin yazarlarından Mustafa Mutlu’nun işten çıkarılması olduğu öğrenildi.

T24'ten Hazal Özvarış'ın haberine göre, Demirören Grubu’nun 2011’de Milliyet gazetesi ile birlikte satın aldığı Vatan gazetesi önce yazarlarından Selahattin Duman ve Can Ataklı ile yollarını ayırdı.

Son olarak Mustafa Mutlu’nun işten çıkarıldığı, Ruhat mengi'nin zorunlu izne gönderildiği Vatan’dan Zülfü Livaneli de çıkışını istedi.

Livaneli, AKP ’ye muhalif bir çizgi izleyen Mustafa Mutlu’nun yazarlığına son verilmesini, “bardağı taşıran damla” olarak değerlendirerek gazeteye başvurdu ve çıkış işlemlerinin yapılmasını istedi.

Zülfü Livaneli’nin yurtdışında olduğu belirtilen Erdoğan Demirören ile Türkiye ’ye dönüşünden sonra görüşmesi bekleniyor. Demirören Grubu satın aldığı Milliyet Gazetesi'nden de çok yazıda yazarı Başbakan'ı eleştirdikleri için atmıştı. Bunlar arasında Hasan Cemal, Nuray Met, Can Dündar da bulunuyordu.