15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile kapatılan 23 televizyon ve radyo kanalı arasında bulunan Kürtçe çocuk programları, klipler, çizgi filmler yayınlayan Zarok TV Başbakanlık bünyesinde oluşturulan komisyonun teklifi ve ilgili bakanın onayıyla yayına tekrar başladı.

21 Mart 2015'te yayına giren ve 28 Eylül’de yayımlanan KHK ile ekranı karartılan Zarok TV’nin, tepkiler üzerine yayın hayatına yeniden devam etmesine karar verildi.

Zarok TV’nin yeniden yayına başlamasına ise en çok çocuklar sevindi. Zarok TV'den çok şey öğrendiklerini söyleyen çocuklar, televizyonun tekrardan açılmasından duydukları sevinci gizleyemedi.

‘ŞİRİNLERİ TEKRARDAN İZLEYECEĞİM’

Televizyonun yakın takipçilerinden 10 yaşındaki Werdê Ebdî, Kürtçe’yi bu kanal sayesinde öğrendiğini söyledi. Ebdî, “Kürtçe şarkıları, Şirinler’i ve çizgi filmleri tekrardan izleyeceğim. Zarok TV çok güzel. Bütün çocuklar gibi ben de çok mutlu oldum” dedi.

‘ZAROK TV’Yİ DAHA ÇOK İZLEYECEĞİM’

Kürtçe eğitim veren bir okula giden 2. sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Nûpelda Nakiş ise Zarok TV'yi bundan sonra daha çok izleyeceğini belirterek, “Kanalımızın açılmasında gerçekten çok mutlu olduk. Şirinleri ve birçok eğlenceli programlar izliyorduk. Bunlardan çok şey öğreniyorduk. Bundan sonra Zarok TV'yi daha çok izleyeceğim” dedi.

(Kaynak: DİHA HABER)