Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde PKK’lilerin mezarlarının tahrip edilmesi üzerine düzenlenen protesto gösterisinde Veysel İşbilir ve Mehmet Reşat İşbilir’in öldürülmesi ardından düzenlenen eylemlerde Yüksekova Haber Merkezi gaz bombalarının hedefi oldu.

bianet’e konuşan Yüksekova Haber kurucusu Necip Çapraz, haber merkezlerinin bir iş merkezinin altıncı katında olduğunu ve atılan gaz bombaları nedeniyle iki camlarının kırıldığını söyledi.

Çapraz’a gaz bombalarının dışarıdaki arbede sırasında yanlışlıkla atılmış olma ihtimalinin imkansız olduğu belirterek şunları söyledi: “Biz altıncı kattayız. Gaz bombalarının nereden atıldığı belli. Kaldı ki göstericiler bulunduğumuz alışveriş merkezinin ters istikametindeydi. Polis bilerek ve isteyerek Yüksekova Haber’i hedef aldı. Bulunduğumuz iş merkezine 10 civarı gaz bombası atıldı. İçerde üç dört arkadaşımız mahsur kaldı ve itfaiyenin getirdiği gaz maskeleriyle dışarı çıkabildi,” dedi.

“2 KARDEŞİMİZİ ÖLDÜREN ZİHNİYETLE BUNU YAPAN AYNI”

Çapraz, Yüksekova Haber kameralarına yaptığı değerlendirmede de yaşananları “saldırı” olarak değerlendirdi ve kendilerine gözdağı verilmek istendiğini ileri sürdü.

“Burada ne oldu da 6'ncı kata gaz bombası atıldı? Demek ki direk hedef halindeyiz. Arkadaşlarımız bu yoğun gündemde bir de saldırıyla karşı karşıya kaldılar.

“Medya ve medya çalışanlarına bir saldırı olarak değerlendiriyorum bunu. Bu saldırıyı yapan kişi ve kişiler hakkında derhal soruşturmaya başlanmasını talep ediyorum.

“Bu şekilde bu ilçeyi yönetemezsiniz, bu ilçeye bu şekilde huzur getiremezsiniz. Bu huzur değildir, bu güvenlik değildir. Hani bu halkın güvenliği için buradaydı bu polisler?

“Medyayı ve arkadaşlarımızı hedef alacak kadar azgınlaşan bu zihniyeti kınıyorum. Buraya ateş eden insanlar, sokakta insanlarımızı öldüren insanlardır. İki kardeşimizi öldüren zihniyetle bize saldıran zihniyet aynı zihniyettir.

“Süreci baltalamaya çalışan zihniyet budur işte. Hani baldıran zehri içecektiniz. Bir medya kuruluşuna saldırarak mı baldıran zehri içeceksiniz?”