(GAZETECİLER.COM) Can Ataklı'nın iddialarıyla yaşanan medya depreminde gözlerin çevrildiği isim olan Bahattin Yücel, Habertürk ekranlarında flaş açıklamalar yaptı. Balçiçek İlter'e konuşan eski bakan Ataklı'nın iddiasını yalanladı ama Aydın Doğan ve Özkök'e önemli suçlamalarda bulundu.

 

AYDIN DOĞAN DA ÖZKÖK DE MASUM DEĞİL
28 Şubat sürecinde Refah-Yol hükümetinin Turizm Bakanı'yken Ertuğrul Özkök'ün şantajına uğradığı iddia edilen Yücel iddiayı yalanladı ama önemli suçlamalarda bulundu. Aydın Doğan ve Özkök'ün medya gücüyle dönemin hükümetini yıpratıp yıkmaya çalıştığını kaydeden Bahattin Yücel "Aydın Doğan da Ertuğrul Özkök de masum değil" dedi.

 

ÖZKÖK'Ü ARADIM 'ZATEN HÜKÜMETİ YIKMAYA ÇALIŞIYORUZ' DEDİ
28 Şubat’ta medya siyasetin yerini doldurur oldu. Can Ataklı bana 'Senin hakkında dosya var, istifa etmezsen haber yapacaklar' deyince, Ertuğrul'u aradım, Can Ataklı’nın iddialarından bahsettim. Anlamadı. 'Bu şartlar altında olsa yayınlarız da, çünkü zaten sizin hükümeti biz şey yapmaya çalışıyoruz. Yıpratmaya, yıkmaya çalışıyoruz'. Yıkmaya çalıştıkları çok açıktı, herkes bunu biliyordu. Dosya konusunda masum… Hükümetin yıkılması konusunda hayır… Aydın Doğan da Ertuğrul Özkök de masum değil. O sırada İstanbul sermayesinin bir grubu ve Aydın Doğan özellikle o hükümetin kurulmasına ne sıcak baktı ne de hükümetin devam etmesinden çok mutlu oldu. Siyaset kurumu kendi arasındaki iletişimi bile medya aracılığıyla yapıyordu.

 

SABAH GRUBU DA MASUM DEĞİL
Sabah grubuna gelince, Meral Akşener arayıp bana Sabah ile hükümetin arasının bozuk olduğunu Çiller’in sıkıntılar yaşadığını söylemişti zaten. Sabah grubu da masum değil. O dönemde Doğan medyasıyla birlikte hükümetin gitmesi için yayınlar yaptı. Bana yapılanı Başbakan Tansu Çiller'e anlattım. Tansu Hanım “Bekliyordum böyle şeyleri, hiç şaşırmadım” dedi. Zaten çok yapılıyordu böyle şeyler. O hükümetin gitmesi için elinden gelen her şey yapıldı. Bazı sermaye grupları, medya ve TSK'nın üst düzey komutanları.

 

"MENDERES ATATÜRK'ÜN KOLTUĞUNDA OTURAMAZ"
Çiller 28 Şubat'ta çok büyük haksızlık edildiği kanısındaydı. Hoş hatıraları yoktur. Türkiye şeriata gidiyor, Çiller bunun müsebbibidir diyenlerle uğraşıyordu. Aydın Menderes biliyorsunuz bir ittifakla Refah Partisi'ne seçildi. Refah Partisi birinci partiydi. Ben o zaman gittim dedim ki: “Aydın Menderes'in Meclis Başkanı olması lazım.” Karşı çıktı. “Hayır orası Atatürk'ün oturduğu yer Aydın Menderes oturamaz” dedi.