“Bütün Alevileri kucaklayacak bir Alevi televizyonu“ iddiası ile yola çıkan Yol TV’nin yayını, bugün durduruldu.

Yol TV’nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Bugün saat 17:55 itibariyle yayınımız durdurulmuştur. Bir kez daha ilan ediyoruz. Alevilerin sesi susturulamaz” denildi.

Yol TV’nin Twitter hesabından yapılan açıklama şu şekilde:

“Bugün saat 17:55 itibariyle yayınımız durdurulmuştur. Bir kez daha ilan ediyoruz. Alevilerin sesi susturulamaz. Tüm izleyicilerimizi, dostlarımızı #YolTVSusturulamaz demeye çağırıyoruz.”

‘KÜRT VE ALEVİ TOPLUMUNU DÜŞMANLIĞA TAHRİK’

Radyo Televizyon Üst Kurulu’ndan (RTÜK), 24 Aralık’ta yapılan açıklamada, yayın durdurma kararının, 13 Ekim’de yayınlanan “Yol Aşkına” programı nedeniyle verildiği belirtildi. Programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret edildiği ve “terör örgütlerinin”, “özgürlük savaşçısı” gibi gösterildiği savunuldu. Ayrıca aynı programda, Kürt ve Alevi toplumunu “devlete karşı kin ve düşmanlığa tahrik” edecek yayın yapıldığı öne sürüldü.

NE OLMUŞTU?

RTÜK, Yol TV’nin 13 Ekim tarihindeki yayınında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret edildiğini öne sürdü. RTÜK açıklamasında 13 Ekim’de yayınlanan “Yol Aşkına” programında, Kürt ve Alevi toplumunu “devlete karşı kin ve düşmanlığa tahrik” edecek yayın yapıldığı savunuldu.