CNN Türk ekranlarında yayınlanan 5N 1K günün en ilginç tartışmasına sahne oldu. Ünlü yönetmen Ömer Faruk Sorak'ın çektiği film içinde hiç bir dijital efekt olmamasına karşın "En İyi Dijital Efekt" ödülü alınca ortalık karıştı.

 

Cüneyt Özdemir, Yeşilçam Film Akademisi ödülleri dağıtıldıktan sonra ortaya çıkan ilginç bir skandalı ekrana taşıdı. Ömer Faruk Sorak'ın yönettiği "Aşk Tesadüfleri Sever" adlı film, içinde hiç bir dijital efekt olmamasına karşın "En İyi Dijital Efekt" ödülüne layık görüldü. Filmin yönetmeni canlı yayında şaşkınlığını ve üzüntüsünü dile getirirken ödülü veren komisyon adına yayına bağlanan İsmail Güneş ise ne diyeceğini bilemedi.

 

Cüneyt Özdemir'in sosyal medyada gündeme taşıdığı konu sinema sektöründeki ödül kurumunu yeniden tartışmaya açarken Yeşilçam Akademisi'ni adeta rezil etti. İsmail Güneş, bu sene ilk defa uygulanan yeni bir modele geçtiklerini, bazı sorunlar yaşadıklarını söylerken içinde tek bir efekt olmayan filme neden "en iyi efekt" ödülü verdiklerine açıklık getiremedi. (GAZETECİLER.COM)