Daha önce birçok montaj ve ‘hayali’ röportajı gerçekmiş gibi yayınlayan, AKP’ye yakınlığıyla bilinen Takvim Gazetesi, bir skandala daha imza attı.

Gazete bu kez de HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın ABD ziyaretinden sonra Irak Kürdistan Bölgesi'ne geçmesini, "Kardeş Ziyareti" manşeti ile yayınladı.

Ancak gazetenin kullandığı fotoğrafta yine ‘fotomontaj’ tekniği ile oynandığının ortaya çıkması uzun sürmedi.  

DİHA, FOTOĞRAFIN ORİJİNALİNİ YAYINLADI




Takvim'in son skandal haberinde, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, gerilla kıyafetleri içerisinde ve hemen yanı başındaki bir silah ile kardeşi Nurettin Demirtaş'ın yanında gösterildi.

Oysa DİHA'nın ulaştığı fotoğrafın orijinalinde Demirtaş'ın fotoğrafının yerleştirildiği yerde bastonlu ve yaşlıca bir sivil oturuyor.

Yine gazetenin fotomontaj ile Demirtaş'ın yanında koyduğu silah ise fotoğrafın aslında yok. Sadece Nurettin Demirtaş'ın dizlerinin üzerinde bir silah gözüküyor.

Takvim, daha önce de benzer tekniklerle yalan haberler yapmıştı.

HABERDE AYNI İMZA!

Öte yandan haberdeki imza da dikkat çekici. Son skandal habere imza atan "muhabir", Gezi eylemleri sonrasında Takvim Gazetesi’nin "Kirli itiraf!" başlığıyla yayınladığı hayali söyleşiyi yapan, CNN International'in ünlü sunucusu Christiane Amanpour ile hayali bir röportaj yaparak yayınlayan Mevlüt Yüksel.

Amanpour, kişisel hesabında yaptığı açıklamada, "Benimle yapılmış SAHTE röportaj yayınladığın için yazıklar olsun @Takvim" diye tweet atmıştı.

*İlgili yazı: Demirtaş'ın 'Gerilla Kıyafeti' ve 'Yaşasın Terörizm'