Fevziye Cengiz’in İzmir’de bir karakolda dövülmesini görüntüleriyle birlikte Vatan Gazetesi’nin Yargı Muhabiri Kemal Göktaş haberleştirerek Türkiye’nin gündemine taşımıştı.

 

Bu olay karakollardaki polis tavrının sorgulanması açısından önemli bir işlev görürken Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil, 15 Aralık 2011’de yayımlanan “Bir Ankara Polisiyesi” başlıklı yazısında, olayın İzmir’de olmasına rağmen haberin Ankara’ya ‘servis edildiğini iddia etmişti. Ve derin gelen komplo teorileri sıralamıştı. Yazısının ana fikri şuydu: Bu haber birileri tarafından İzmir Emniyeti’ndeki bazı ayak oyunlarının aracı olarak Ankara’ya servis edildi.

 

Yazarın bazı yan fikirleri de vardı: Bu haberle İzmir’deki müzikhollerin kapatılması amaçlanıyor.

 

Yazıda, işkenceyi, sadece bazı psikopat polislerin marifeti sayarak meşru göstermeye de çalışıyordu.

 

Hürriyet Gazetesi’nin Okur Temsilcisi Faruk Bildirici ise bugün kendi yazarları Yılmaz Özdil’i eleştirip Kemal Göktaş’ın gazetecilik başarısını teslim etti.

 

Bildirici, doğrudan Özdil'in yazısını zikretmiyor ama Karabağlar haberinin gazetecilik başarısı olduğunu ve atlatma bir haber olduğunu yazarak Özdil'in "haber servis edildi" iddiasına katılmadığını belirtmiş oluyor.

 

İşte o bölüm:

 

Bir gazetecilik başarısı

 

TELEFON eden bir okur, Hürriyet’in “O kadın konsomatris” başlığına takılmıştı. Bu başlığın, Fevziye Cengiz adlı kadının İzmir’de bir karakolda dövülmesini mazur göstermeye çalıştığını düşünüyordu. Fakat başlığı dikkatli okumamıştı; “O kadın konsomatris” başlığının hemen üzerinde “Emniyet’ten garip dayak savunması” yazıyordu. Yani, polisin dayağını haklı göstermek değil, tam tersine gerekçenin saçmalığına dikkat çekme çabası vardı başlıkta. Zaten hiçbir gerekçe dayağa haklılık kazandıramaz. Ama bu vesileyle, “İzmir’de karakolda dövülen kadın” haberini yazan Vatan gazetesi muhabiri Kemal Göktaş’ı kutlamalıyım. Gerçek bir atlatma haberdi. Fakat günümüz gazeteciliğinin bir cilvesi olarak, 9 Aralık’ta haberin Vatan’da çıkmasının ardından hemen televizyonlar, internet siteleri, ardından gazeteler haberi alıntıladılar ve haber kısa sürede anonim bir ürünmüş gibi göründü. Üzücü olan, emek veren muhabirin imzasının arada kaynamasıydı. Bu başarının altını çizmekte yarar var.

 

DEMOKRAT HABER