Taraf gazetesinin sahibi Başar Arslan'ın, Yazıişleri Müdürü Kurtuluş Tayiz ve Yayın Koordinatörü Markar Esayan'ı görevinden almasına tepki göstererek genel yayın yönetmenliğinden istifa eden Oral Çalışlar'ın ardından Yıldıray Oğur da gazetedeki görevinden ayrıldığını duyurdu.

Oğur, Taraf gazetesinde "Tarafım belli olsun diye..." başlığıyla yayımlanan son (28 Nisan 2013) yazısında, "Anlaşılan Taraf, bundan sonra emekli liberallerin Sözcü gazetesi olacak" dedi.

"Taraf’ı epeyce yüklenmiş olarak ayrılıyorum Taraf’tan" diyerek istifasını açıklayan Oğur, yazısında "Geriye beni buraya bağlayan pek bir şey kalmadı. Şimdi bu tabloda bir saniye bile kalmak, tarihe böyle kötü bir poz vermek istemem" ifadelerini kullandı.

Başar Arslan'ın Kurtuluş Tayiz ve Markar Esayan'ı görevinden alarak editoryal bağımsızlığa darbe vurduğunu belirten Oğur, "Editoryal bağımsızlık’tan mı yoksa editoryal bağımsızlık için editoryal bağımsızlığa darbe vurulmasından mı?" dediği yazısında, "Taraf’tan bir Sözcü gazetesi bile çıkarılsa, yazıişlerine Halk Tv’den değil, doğrudan CHP Genel Merkezi’nden atamalar yapılsa, Emniyet’in dinleme boruları Kadıköy’e bağlansa Taraf’ın resmî hikâyesini değiştirmek için artık çok geç," diye yazdı.