Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel, savcılığın itirazı sonrası tutuklanma talebiyle alınan gözaltı kararı sonrası, kendisi gelerek teslim olduğu mahkemede, sorgusunun ardından tutuklandı.

Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel hakkında savcılığın itirazı sonrası tutuklanma talebiyle gözaltı kararı çıkarıldı. Kararın ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne giderek teslim olan Ağırel hakkında İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği, tutuklama kararı verdi.Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel, cuma günü savcılığın daveti üzerine ifade vermeye gitmiş ve sonrasında tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Ağırel çıkarıldığı mahkemede adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Ağırel'in serbest bırakılmasına savcılığın yaptığı itirazı değerlendiren İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği, Murat Ağırel hakkında tutuklanması talebiyle yakalama kararı çıkarttı.

AĞIREL KENDİ TESLİM OLDU

Mahkeme kararı sonrası polis ekipleri Ağırel'i gözaltına almak için yanlış adrese gitti. Haberi alan Ağırel ise sabah erken saatlerde teslim olmak için Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gitti.

TUTUKLAMA KARARI

Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel, emniyetteki işlerinin sona ermesinin ardından Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'ne götürüldü. İstanbul 5. Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Ağırel'in sorgusu sona erdi.İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği, Ağırel hakkında tutuklama kararı verdi.

AĞIREL'DEN İLK AÇIKLAMA: MÜCADELEDEN VAZGEÇMEYİN

Murat Ağırel, tutuklama kararının ardından yaptığı ilk açıklamasında, "Burada tutuklanan kesinlikle ben değilim. Bağımsız Türk yargısıdır. Bir Murat tutuklanır bin tane Murat gelir. Sakın ha sakın parasızlıktan intihar eden halkın hakkını savunmaktan vazgeçmeyin. Mücadeleden vazgeçmeyin. Sakın ha sakın korkmayın. Türkiye Cumhuriyeti devleti Pelikan’lardan çok daha büyük. Mustafa Kemal’in devrimlerine sıkı sıkı sarılın. Daha çok çalışın, daha çok anlatın" dedi.