AKP'ye yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesi yazarı İbrahim Karagül, 'Çözüm süreci neden bitirildi?' diye soranları, 'savaş karşıtlarını', AKP'nin savaş yanlısı politikalarını eleştiren medya mensupları ile aydın kesimleri açıkça hedef alan bir yazı kaleme aldı.

Karagül, "Entelektüel terör, acımasız direniş" başlıklı yazısında, bu yönlü tavır alanları "şeytanlıkla" itham ederken, şunları söyledi:

"Bunlar da önceleri şeytanlaştırdıkları PKK'yı şimdi kahramanlaştırıyorlar. Anadolu insanlarının kanı üzerinden siyasi hesaplar güdüyorlar. PKK üzerinden devleti, ülkeyi, milleti terbiye edip, istedikleri yönetimi, istedikleri siyasi ve ekonomik payı almaya çalışıyorlar. Büyük proje Türkiye'yi bitirmektir. İşte bunlar da önlerine atılan küçücük parçalarla yetiniyor, bunun için ülkeye ve millete savaş açıyorlar."

ACIMASIZ DİRENİŞ DÖNEMİ BAŞLAYACAK

PKK'ye yönelik operasyonlara ve savaş konseptine dikkat çeken Karagül, bu savaş yönteminin aynısının 'entelektüel terör' olarak nitelendirdiği kesimlere karşı da uygulamaya konulması gerektiğini söylediği yazısında, 'geriye tek yol kaldığını' belirterek, "Acımasız bir direniş dönemi başlayacak" dedi:

"PKK ile mücadelenin aynısını bu iç işgalcilere karşı yapmak bu ülke için bir onur, namus meselesidir. Yüz yıldır devam eden büyük hesaplaşmanın karşı cephede yer alan bu iç figüranlarına karşı da bir tür milli mücadele, arınma başlatılmalıdır. Bu yerli işgalcilerin defteri dürülmeden, onların iktidar hevesleri kırılmadan, onların taşeronluklarına son verilmeden bu ülkenin ayakta kalması mümkün olmayacaktır."

Savaş karşıtı, AKP muhalifi olan gazeteci ve aydın kesimlerini "iç işgalci" olarak damgalayan Karagül, "Öyleyse en büyük mücadele iç işgale karşı başlatılmalıdır. Ve bu acımasız direniş başladığında bu ülkenin direncinin nasıl bir şey olduğunu görecekler," diyerek tehdit etti.