YPG’nin Tel Abyad’ı IŞİD’den kurtarmasının ardından hükümete yakın medyada PYD ve YPG’yi karalamaya çalışan haberlere bir yenisi eklendi. Yeni Şafak gazetesi, IŞİD’in Kobani’de havaya uçurduğu Mıştenur Hastanesi’ni YPG’nin bombaladığını iddia etti. Kobani yetkilileri ve hastanedeki doktorlar iddiayı yalanladı.

Yeni Şafak’ın hiçbir dayanağı olmayan yalan “haber”ine göre PYD’nin Kobani’deki Mıştenur Hastanesi’ni IŞİD’ten geri almaya çalışırken havaya uçurdu, 28 hemşire, 19 doktor, 100'ü aşkın hasta ve hasta yakını hayatını kaybetti.

Halk Savunma Birlikleri’nin (YPG) Tel Abyad’ı IŞİD’den kurtarmasının ardından hükümete yakın medyada PYD ve YPG’yi karalamaya çalışan haberlere bir yenisi eklendi.

Kobani’ye 25 Haziran’da girerek en az 233 sivili katleden, 273 kişiyi de yaralayan IŞİD, kentteki birçok binayı da işgal etmişti.

Mıştenur Hastanesi bu binalardan biriydi. Örgüt üyeleri, Cumartesi günü binayı havaya uçurdu.

YPG’lilerin daha sonra aktardığına göre binada sıkışan IŞİD mensupları, üzerlerindeki bombalarla birlikte binayı havaya uçurmuşlardı. Olayda herhangi bir sivil kaybı da yaşanmamıştı.

Yeni Şafak gazetesi ise Mıştenur Hastanesi’ni YPG’nin içindeki doktorlar ve hastalarla birlikte havaya uçurduğunu öne sürdü.

Gazete herhangi bir kaynağa dayandırmadığı haberinde olayda 100’ü aşkın sivilin hayatını kaybettiğini iddia etti.

YETKİLİLER VE DOKTORLAR YALANLADI

imc tv’nin ulaştığı Mıştenur Hastanesi Başhekimi Hikmet Ahmet, haberi yalanladı, olayda sivil kaybı olmadığını söyledi.

IŞİD’in binayı işgal ettiği saatlerde içeride ne hasta ne doktor hiçbir sivilin olmadığını söyleyen doktor Hikmet Ahmet, hastanenin gündüz saat 08.00 ile 17.00 arasında hizmet verdiğini, IŞİD’in sabahın erken saatlerinde içeride kimse yokken binaya girdiğini aktardı.

27 Nisan’dan bu yana faaliyette olan hastanenin henüz yeterli imkan olmadığı için tüm gün hizmet veremediğini söyleyen Ahmet, söz konusu olayda en az 7 IŞİD’linin öldüğünü belirlediklerini söyledi.

Yeni Şafak ilgili haberinde 19 doktor ve 28 hemşirenin öldüğünü öne sürdü. Ancak hastanenin başhekimi Ahmet, toplamda çalışan sağlık görevlisi sayısının 14 olduğunu aktardı.

Kobani Kantonu Başbakan Yardımcısı Halit Berkel de, Yeni Şafak’ın iddiasını yalanladı, olayda sadece IŞİD mensuplarının öldüğünü belirtti. (Kaynak: imctv)