Hükümete yakın Yeni Şafak gazetesi bu kez de ‘belge’lerle Gülen Cemaati lideri Fethullah Gülen’in mason olduğunu ileri sürdü.

"İLK GENÇLİK YILLARINDA MASONLUK YEMİNİ ETTİ"

diken.com'un haberine göre; gazetenin "Gülen’in karanlık dünyası- İşte o şok belgeler" başlığıyla manşetten duyurduğu ve birinci sayfasının tamamını ayırdığı haberin spotunda, "Yeni Şafak’ın ulaştığı tarihi belgelere göre Gülen daha ilk gençlik yıllarında Masonluk yemini etti ve üstün hizmetlerinden dolayı taltif madalyası aldı" denildi.

DERNEK İSMİNDE ‘TÜRKİYE’ ÇELİŞKİSİ

Mason locasıyla Gülen arasındaki ilişkiyi eski CHP genel sekreteri Kasım Gülek’in kurduğu öne sürülen haberde, 25 Mart 1975’te Gülen’in Masonluğa sadakatini gösteren ‘Tekris Yemini’ ettiği iddiası da yer aldı.

Bu iddiaya dayanak olarak gösterilen 1975 tarihli belgede derneğin ismi Türkiye Büyük Mason Mahfili Derneği olarak geçiyor.

Oysa bundan iki yıl önce, 1973 yılında Dernekler Kanunu’nda yapılan bir değişiklikle Türkiye’deki tüm derneklerin ‘Türk’ ve ‘Türkiye’ niteliklerini kullanmalarının kısıtlanması üzerine, derneğin adının başındaki ‘Türkiye’ sözcüğünün kaldırıldığı belirtiliyor.

Gülen’in, dönemin Tenis Eskrim ve Dağcılık Kulübü’ndeki ‘kardeşler sofrası’na davet edildiğine ilişkin 1974 tarihli belgede de aynı çelişki göze çarpıyor.

AYNI DAKTİLODAN ÇIKMIŞ GİBİ

Yeni Şafak’ın bu ciddi iddiaları ispat için ortaya koyduğu farklı tarihlere ait belgelerin tümünde Fethullah Gülen’in isminin ‘aynı daktilodan çıkmış gibi’ gözüktüğü de dikkat çeken detaylar arasında.

GAZETENİN 'EYLEMLERİ SÜRECEK'MİŞ

Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, gazetenin yayınlayacağı belgelerin bunlarla sınırlı kalmayacağını, ses getiren eylemlerinin süreceğini planladıklarının haberini de verdi.