Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Bitlis’in Tatvan İlçesi’nde açlık grevlerine dikkat çekmek için yaptığı mitinge ilişkin Yeni Şafak gazetesinde, 17.11.2012 tarihinde, "Demirtaş'ı dinlemeye inekler geliyor" adlı bir haber yayınlandı.

Nefret söylemi içeren  haberde yer verilen haber içeriğinde ise, 'miting alanına ineklerin girdiği ve daha sonra ineklerin alandan uzaklaştığı' konusu belirtiliyor.

Oysa mitingin konusu, devam eden açlık grevleri ve bu konuda duyarlılık yaratmak amacıyla yapılan çağrılardan oluşuyordu. Mitinge ise yüzlerce eylemci katılmıştı.

Haberin ilgili kısmı şöyle:

"...Selahattin Demirtaş'ın ziyareti öncesi Tatvan Belediyesi temizlik ekipleri tarafından Cumhuriyet Caddesi'nde temizlik yapılırken, Demirtaş'ın konuşma yapacağı alana gelen inek dikkatleri çekti. Alanda bir süre dolaşan başıboş inek, vatandaşlar tarafından bir kaç defa uzaklaştırılmak istense de, inek alanda durmaya devam etti. bir süre sonra inek, Cumhuriyet Caddesi'nde ilerleyen araçların arasına dalarak alandan uzaklaştı..." (BA)