- CAFER SOLGUN: Dersimli araştırmacı-yazar ve Yüzleşme Derneği Başkanı. Siyasi nedenlerle uzun süre cezaevinde kalmış olan Solgun'un öykü kitapları ve bir karikatür albümünün yanı sıra "Alevilerin Kemalizm'le İmtihanı",  "Dersim... Dersim...", "Yüzleşmezsek Hiçbir Şey Geçmiş Olmuyor" adlı araştırma-inceleme kitapları var.Çeşitli medya organlarında makaleleri ve yazı dizileri yayınlanmış olan Cafer Solgun, özellikle Dersim, Alevi ve Kürt sorunuyla bağlantılı olarak resmi ideoloji kalıplarını bozan çalışma ve yaklaşımlarıyla dikkat çekiyor.Çeşitli demokratik, sivil girişimlerde yer alan Cafer Solgun, halen, "Daha iyi bir gelecek için" şiarıyla 2007 yılında bir grup gazeteci, yazar, akademisyen ve insan hakları aktivistinin kurduğu Toplumsal Olayları Araştırma ve Yüzleşme Derneği'nin başkanlığını yürütüyor.

- DOÇ. FERDAN ERGUT / ODTÜ: Ferdan Ergut, 1967’de İstanbul’da doğdu. Yüksek öğrenimini 1989 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde tamamladı. 1994 yılında New York –ABD’de New School For Social Research’te yüksek lisansını, 2000 yılında da aynı üniversitenin Siyaset Bilimi ve Tarihsel Çalışmalar bölümlerinde doktorasını tamamladı. Çeşitli ulusal ve uluslararası dergilerdeki makalelerinin yanı sıra "Modern Devlet ve Polis: Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Toplumsal Denetimin Diyalektiği (İletişim Yayınları, 2004)" adlı kitabın yazarıdır. Ayrıca Tarihsel Sosyoloji: Stratejiler, Sorunsallar, Paradigmalar, (Tarih Vakfı  ve Dipnot Yayınevi, 2007. Ayşen Uysal ile birlikte) ve II. Meşrutiyeti Yeniden Düşünmek (Tarih Vakfı Yurt Yayınları, 2010) kitaplarını derlemiştir.
Halen Orta Doğu Teknik Üniversitesi Tarih Bölümünde doçent olarak görev yapmakta ve Tarih Vakfı Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir.

- DOÇ. DR. YÜKSEL TAŞKIN / MARMARA ÜNİVERSİTESİ : Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Yüksel Taşkın yazılarıyla Demokrat Haber'de bizlerle olacak...Doç. Dr. Yüksel Taşkın'ın çalışma alanları arasında Muhafazakarlık, İslamcılık, Entelektüeller ve Siyaset, Ortadoğu'da Toplum ve Siyaset gibi konular var.
Taşkın'ın, İletişim Yayınları tarafından basılan, "Anti-Komünizmden Küreselleşe Karşıtlığına, Milliyetçi Muhafazakar Entelijansiya (2007)" isimli bir de kitabı bulunuyor...

- DOÇ. DR. SEFA FEZA ARSLAN: Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sefa Feza Arslan yazılarıyla Demokrat Haber'de...Doç. Dr. Sefa Feza Arslan, Mürekkep dergisi yayın kurulunda yer aldı. Mürekkep ve Kırkbudak dergilerinde, Radikal ve Birgün gazetelerinde yazıları çıktı.

- ARİS NALCI
: Aris Nalcı 1980'de doğdu.12 senedir Agos Gazetesi’nde çalışıyor. Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü mezunu. Sivil toplum örgütleriyle çalıştı. Fotoğrafçılık ve dans üzerine sergiler düzenleyen Aris Nalcı, Türkiye Ermenistan üzerine yazdığı yazılar ve katıldığı panellerle iki ülke arasındaki normalleşme sürecinde halkların birbirini anlayabilmesi üzerine projeler gerçekleştiriyor, bu alanda çalışan sivil toplum örgütlerinin organizasyonlarda yer alıyor.
Halen Agos Gazetesi Yazı İşleri Müdürlüğü görevini yürütüyor.

- SEMRA PELEK :
İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu Gazeteci Semra Pelek de Demokrat Haber'de yazılarıyla bizlerle olacak...Semra Pelek, mesleğe Milliyet gazetesinde başladı, Deutsche Welle, Tempo Dergisi, Akşam Gazetesi ve Bianet'te çalıştı.

- ÖĞR. ÜYESİ GÜNEY ÇEĞİN / PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
: Pamukkale Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Arş. Gör. Güney Çeğin yazılarıyla Demokrat Haber'de bizlerle olacak...Çeğin'in çalışma alanları arasında Siyaset, Entelektüeller, Sosyolojinin Epistemolojik Boyutu ve Sosyal Sınıflar gibi konular yer alıyor.
Güney Çeğin'in, İletişim Yayınları tarafından basılan "Ocak ve Zanaat (2007)"; Tan Kitabevi'nden yayınlanan "Toplumsal Sınıfların İlişkisel Gerçekliği (2010)" isimli iki kitabı bulunuyor. Ayrıca Birleşik Yayınları'ndan çıkan "Sosyal İktidar ve Türk Devleti (2010)" adlı çalışmanın da editörü.

- ERDOĞAN USTA :
Siyaset bilimci Erdoğan Usta yazılarıyla Demokrat Haber'de bizlerle olacak...
Erdoğan Usta'nın çalışma alanları arasında Toplumsal Dinamikler ve Değişim, Solda Yenilenme, Toplumsal Formasyonların Yapısı ve İşleyişi, Emek Mücadelesi ile Kimlik ve Kültür Taleplerinin İlişkisi, Hegemonya ve Tarih gibi konular yer alıyor.Erdoğan Usta'nın çeşitli gazete ve dergilerde yayınlanmış makaleleri bulunuyor.

- SENNUR BAYBUĞA:
Sennur Baybuğa yazılarıyla Demokrat Haber'de...

- İSHAK KOCABIYIK:
1961 Burdur doğumlu. Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi. Kamu yönetimi alanında yüksek lisans yaptı. TCDD Genel Müdürlüğü'nde uzman olarak çalışıyor. KESK'e bağlı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası'nda (BTS) çeşitli görevlerde bulundu.
Halen Pir Sultan Abdal Kültür Derneği yöneticisi. İshak Kocabıyık'ın Mutlu Binark ve Gani Çulha ile hazırladığı ve Mülkiyeliler Birliği Yayınlarından çıkmış "Zaman ve Uzam İçinde Haydarpaşa Garı" isimli bir kitabı var.

- KAZIM ATEŞ:
Ateş, Ankara Üniversitesi SBF’de yakın zamanda siyaset bilimi doktorasını tamamladı. Milliyetçilik, yurttaşlık, insan hakları ve demokrasi ile sekülerizm, din ve siyaset ilgilendiği konular arasında.

- MEHMET GÖCEKLİ:
Grafiker..."Kırılmalar" adlı bir öykü kitabı var.
Zaman zaman Mahsus Mahal ve Turnusol'da yazıyor...Mehmet Göcekli, siyaset üzerine yazıları ve haber analizleriyle Demokrat Haber'de olacak...

- EKİN GÜN:
HaberX'te Köşe yazılarına ve röportajlarına devam eden Ekin Gün, Demokrat Haber'de de bizlerle olacak..

- AYLA ŞEŞAN: Kadın hakları aktivisti

- ÖGR. GÖREVLİSİ FARUK ALPKAYA:
Öğretim Elemanları Sendikası'nın (ÖES) kurucu yönetim kurulu üyelerinden biri olan Alpkaya 1959'da Bandırma'da doğdu.Faruk Alpkaya Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışıyor. İnsanlık Tarihi, Osmanlı İmparatorluğu, Türk Siyasal Hayatı, Kürt Sorunu ve Dünya Sistemleri Analizi konularında dersler veriyor.
İletişim Yayınları'ndan Türkiye Cumhuriyeti'nin Kuruluşu (1998), Tarih Vakfı'ndan (Gökçen Alpkaya ile birlikte) 20. Yüzyıl Dünya ve Türkiye Tarihi (2005) adlı kitapları yayınlandı. Can Dündar tarafından hazırlanan "Yükselen Bir Deniz: Cumhuriyet" belgeseli ile "Mustafa" belgesel-filmine danışmanlık yaptı.
 
- ALİ SAİT ÇETİNOĞLU:
Tarihçi/ arastırmacı yazar. Belge Yayınlarından çıkan ‘Varlık Vergisi 1942 - 1944 Ekonomik ve Kültürel Jenosid’ adında  bir kitabı, ayrıca Özgür Üniversite kitaplığından çıkan tarih araştırmaları bulunmaktadır. Birikim dergisinde bazı makaleleri yayınlanmıştır.

- CEMİLE BAYRAKTAR:
:28 Şubat'ta kılık kıyafet yönetmeliği düzenlemesi sonucu üniversite ile yolları ayrılmış, bir daha birleşmemiştir.Aktivist-yazardır, yazılarını Samsun'dan yazar, taşranın bilinmeyen yüzüdür.
"Türkiye Darbeler Tarihi" (2010) isimli pdf formatındaki kitabı, Derin Düşünce yayınları arasında okuyucu ile buluşmuştur.Mevzu yazmak ise sınır teferruattır diyerek, son zamanlarda edebi-felsefik öyküler yazmaya-yayımlatmaya başlamıştır."Kimdir?" sorusuna uzun vadede yazarak cevap vereceğini iddia eder.

- HÜNER BUĞDAYCIOĞLU: Hüner Buğdaycıoğlu da yazılarıyla Demokrat Haber'de bizlerle olacak...
ODTÜ'de mühendislik, USC'de siyaset bilimi okudu.Çeşitli dergi, gazete ve web sitelerinde yazıları yayınlandı...