GAZETECİLER.COM (ÖZEL HABER)

Yeni Şafak gazetesi günün en ilginç skandalına imza atarak alay konusu oldu. Gün boyu Ankara gazetecileri arasında geyiği yapılan konu ise gazetenin bugün yaptığı bir haber.

Yeni Şafak, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü övmek amacıyla yaptığı bir haberde kendisini alay konusu yapan bir hataya imza attı. Gül'ün el yazısının inanılmaz bir gelişme göstererek 'hattatları kıskandıracak' kadar güzelleştiğini anlatan haberde kanıt olarak ise Anıtkabir Anı Defteri kayıtlarındaki yazı gösterildi. Ancak gazetenin kelimenin tam anlamıyla çuvalladığı nokta ise burası oldu.

'Hattat Gül' başlığıyla duyurulan habere konu olan yazının sahibi Abdullah Gül değildi. Gül'ün Özel Kalem Müdürü olan Hüseyin Avni Karslıoğlu'nun kendi el yazısıyla kaleme aldığı yazının Cumhurbaşkanı tarafından yazıldığını sanan Yeni Şafak fena yanıldı.

Bir hat ustası olan Karslıoğlu, Cumhurbaşkanı'nın yerine Anıtkabir Anı Defteri'ne daha önce de defalarca yazmıştı. Bu bilgiden habersiz olan Yeni Şafak, Gül'ü öveyim derken fena bir gafa imza atmış oldu.

İŞTE O HABERİN KÜPÜRÜ:



KÖŞKÜN EN RENKLİ İSMİ HÜSEYİN AVNİ KARSLIOĞLU

Hüseyin Avni Karslıoğlu, dikkat çeken renkli kişiliğiyle daha önce Ertuğrul Özkök'ün de köşesinde gündeme gelmişti.

İşte Özkök'ün Hüseyin Avni Karslıoğlu'nu konu aldığı o yazısı:

Türkiye’nin Berlin’e tayin edilen yeni Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu ilginç bir kişilik... 1956 doğumlu. Önce Ankara Cumhuriyet Lisesi’nde okumuş. Sonra Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü bitirmiş. 1982’de Dışişleri Bakanlığı’na atandıktan sonra parlak bir kariyeri var. Orta Avrupa Dairesi Genel Müdür Yardımcılığı yapmış. Abdullah Gül, 2003 yılında başbakan olduktan sonra onu özel kalem müdürlüğüne getirmiş. 2007-2008 döneminde Bakü Büyükelçiliği görevi yapmış. Şimdi Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürlüğü görevini yürütüyor.

BİR HAT USTASI

Kariyerinde başarılı olduğu kadar, karakteri de ilginç. Hat ustası. Cumhurbaşkanı’nın Anıtkabir ziyaretlerinde hatıra defterine yazıları o yazıyor. Cumhurbaşkanlığı Özel Kalemi’nde saçlarını uzatarak bir anlamda ilke imza attı. Son kararı ise küpe takmak oldu. Üstelik bunu sadece özel anlarında takmıyor, kamusal görev yaptığı anlarda da çıkarmıyor.