Amerikan Wall Street Journal gazetesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya’da medyaya yönelik 'sert' eleştirilerine dikkat çekti

"Türkiye'nin Başbakanı Almanya'da medyaya saldırdı" ifadesini kullanan Wall Street Journal, "Başbakan Erdoğan, Cumartesi günü Batı Almanya'da 15 bin kadar destekçisi önünde yaptığı konuşmada Alman medyasını azarlayarak iki ülke arasında artan gerilim haftasını taçlandırdı" ifadesine yer verdi.

Gazete, haberinde Erdoğan'ın Alman gazetecilerinin, Soma maden felaketinin gerçek dışı bir tabloyu yansıttıklarını söyleyerek "uzlaşmaz bir ton"la konuştuğunu yazdı.

ERDOĞAN’DA OTORİTER KAYMA

Gazete şöyle diyor:

"Erdoğan'ın ziyareti, Almanya ile Türkiye arasındaki artan gerilimleri gözlerin önüne serdi. Cumhurbaşkanı Joachim Gauck dahil, üst düzey Alman politikacıları son dönemde Sayın Erdoğan'ın liderliğindeki otoriter bir kayma olarak gördüklerini eleştirdiler. Ziyareti ayrıca, Alman medyasının, hükümetinin 13 Mayıs'taki maden faciasını izleyen protestoları sert biçimde bastırmasını ağır biçimde eleştirdiği bir sırada gerçekleşti." (Taraf)