ABD’nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın paranoyasının, ülkedeki terör tehdidini artırdığını yazdı. 


Gazetenin başyazısında Erdoğan’ın teröre karşı müttefikleri başta olmak üzere demokratik değerlere sahip çıkan herkesi etrafından uzaklaştırdığı savunulurken Erdoğan’ın IŞİD tehdidini hafife aldığı yorumu yapıldı: “Terör tehdidi gerçek ve Erdoğan’ın paranoyası bunu daha da kötüleştiriyor.”


“ERDOĞAN ARTIK KÜRTLERE SIĞINAYAMAYCAK” 


İstanbul’un Ortaköy semtindeki eğlence kulübü Reina’da 39 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıyı IŞİD’in üstlenmesine değinen gazete, “Saldırıyı IŞİD’in üstlenmesi Erdoğan’ın her saldırıya alışıldık biçimde suçladığı Kürtlere sığınmasını zorlaştıracak” dedi.


“ERDOĞAN'IN OTOKRATİK YÖNELİMLERİ ÜLKENİN ZAFİYETİNİ ARTIRDI”


15 Temmuz darbe girişiminin ardından çok sayıda kişinin gözaltına alındığı ve tutuklandığını hatırlatılan başyazıda, “Erdoğan’ın kendi İslamcı ve otokratik yönelimleri ülkenin zafiyetini de artırdı” ifadeleri kullanıldı.


Erdoğan’ın darbe girişiminin ve bombalı saldırıları özgür basın ve bağımsız yargı gibi kurumlara baskı için bahane olarak kullandığını kaydeden gazete, IŞİD’in iki Türk askerini yakarak infaz ettiğini ileri sürdüğü videoyu hatırlattı: “IŞİD’in iki Türk askerini diri diri yaktığı videosunun ardından Erdoğan’ın hükümeti Türk medyasına görüntüleri yayınlamama talimatını verdi. Erdoğan Türkler bundan haberdar olmadı mı sanıyor?”


"ERDOĞAN ÜLKEYİ KUTUPLAŞTIRIYOR"


Türkiye’nin cihatçılara karşı birleşik bir cepheye ihtiyaç duyduğu ancak Erdoğan’ın ülkeyi kutuplaştırdığı tespitine yer verilen başyazıda şu ifadeler kullanıldı: “Ama Erdoğan bugünlerde Moskova’daki yeni dostları hariç nereye baksa ihanet görüyor. Eğer Erdoğan’ın sorunlara karşı ortaya koyduğu tepki gücünü daha da artırmak olmasaydı Türkiye daha güvenli bir yer olurdu.”