CNN Türk ekranları günün en ilginç 28 Şubat tartışmasına sahne oldu. ünlü şair Ataol Bahramoğlu, post modern darbe olarak tanımlanan sürece destek verdiğini ve bundan hiçbir zaman pişman olmadığını söyledi.

 

Toplum ve medya nezdinde büyük ölçüde mahkum edilen 28 Şubat süreci TV oturumlarında sert eleştiriler alsa da Ataol Behramoğlu şaşırtıcı bir çıkışla darbeyi desteklediğini açıkladı. Cüneyt Özdemir'in sorularını yanıtlayan Behramoğlu şöyle dedi:

 

"Evet 28 Şubat'ı destekledim. Asla pişman değilim. 28 Şubat 1997'de askerler Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin o dönemdeki iktidar tarafından başta eğitim olmak üzere yıkılmasına, bozulmasına engel oldular"

 

"GEREKİRSE DARBE YAPILABİLİR"
Behramoğlu bir adım daha atarak darbelerin her zaman hayrı meşru olamayacağını söyledi. Portekiz'de faşist rejimden ülkeyi ordunun kurtardığını hatırlatan ünlü şair "gerekirse darbe yapılabilir" dedi.

"Hayırlı olsun, mübarek olsun. Bakacağız, göreceğiz ülke nereye doğru gidiyor. Devam etsinler oy vermeye. Toplumun uyarılması lazım, aydınlatılması lazım. Her toplumun kendine özgü gerçekleri var. O dinamik yapı içinde algılamak düşünmek lazım. Ben darbe iyidir, demokrasi kötüdür demiyorum. Asla böyle bir şeyi savunmuyorum. Ama gerekirse olabilir. Biz bugün Türkiye'ye kötülük yapan kişileri bir kenara bırakıp, 28 Şubat'ı tukaka edelim, 27 Mayıs'a küfür edelim, Atatürk'e kadar uzatalım olayı. Böyle bir şey olmaz"

İlgili bölümleri aşağıdan izleyebilirsiniz: