NTV yönetimi, eski Ankara temsilcisi Murat Akgün'ün ardından bir süredir ekranlardan uzaklaştırdığı ünlü ekran yüzünün de işine son verdi.

Medyaradar'ın haberine göre NTV yönetimi yıllardır kanalda görev yapan beğenilen ekran yüzü Banu Güven’in işine son verdi.

“Banu Güven’le Artı” programını sunan sevilen ekran yüzü hükümete muhalif çizgisinden dolayı seçimlerden önce kanal yönetimi tarafından ekranlardan uzaklaştırılmıştı.

SIRADA ONLAR MI VAR?

NTV Ankara eski temsilcisi Murat Akgün’ün ardından Banu Güven’in de kanaldan gönderilmesi bir süredir ekranlardan uzak olan ve diğer iki isim gibi hükümete muhalif duruşlarıyla bilinen Can Dündar ve Mirgün Cabas’ın da gönderileceği yolundaki söylentileri akıllara getirdi.

Medyaradar yazarı Varol Ersoy bir süre önce kaleme aldığı yazısında Doğuş Grubu’nun NTV’yi haber kanalı olmaktan çıkartma yolunda adımlar atacağını yazmıştı.

Doğan Grubu'nun yaşadıkları gözünü korkutan Ferit Şahenk'in NTV'yi ulusal ölçekte bir kanal haline getirme planları yaptığını yazan Ersoy bunun için de NTV'nin haberci ekibinde ciddi bir tasfiyeye gidilmesinin beklendiğini ifade etmişti.

BANU GÜVEN TWİTTER’DAN AÇIKLADI

NTV'de isimi bugüne kadar yaptığım biçimde sürdürebileceğim bir alan kalmadı. Bunun doğal sonucu olarak da yollarımızı ayırdık.

Bu haberi ben sizlere bugün duyurmak istiyordum ama daha erken davrananlar olmuş. Kendi seçtikleri bazı ifadelerle :)

FACEBOK AÇIKLAMASI

İçinde bulunduğumuz bu dönemde NTV’de işimi yapacağım koşullar da, alan da artık mevcut değil. Bu da beraberinde ayrılık kararını getirdi doğal olarak. Çarşamba günü beraber oturup konuşup, konuyu nihai bir karara bağladık. Bugüne kadar bu kurumun çatısı altında toplumsal açıdan önemsenebilecek işler yaptım. Benim için önemli olan mesleğimi bugüne kadar nasıl icra ettiysem, bunun gerisine düşmemek, ifade ve basın özgürlüğü açısından daha azıyla yetinmemekti. Bundan sonra da böyle olacak. Saygılarımla.

DEMOKRAT HABER