Mehtap TV ekranlarında yayınlanan 'Akıl Defteri'nde konuşan Mehmet Altan ve Şahin Alpay, Uludere için çarpıcı iddialarda bulundu.

 

ULUDURE DE DENİZ FENERİ GİBİ UYUTULMAK İSTENİYOR!

Onlarca köylünün feci şekilde hayatını kaybettiği hava saldırısının perde arkasının hala aydınlatılmadığını kaydeden Mehmet Altan "bombalama emrini kim verdi?" diye sordu. Altan, olayın esas düğümünü çözecek sorunun bu olduğunu vurgularken "Uludere de Deniz Feneri gibi uyutulmak isteniyor" dedi.

 

BOMBALAMA EMRİNİ KİM VERDİ?

"Şikenin, MİT yasasının bir gecede geçtiği ama 34 kişinin katledildiği bir olayın aydınlatılmadığı bir tablo var. Üstelik yılbaşı kutlayarak, havai fişekler patlatarak, hükümetin bir özür bile dilemediği bir tablo... Milli egemenlik bayramında Uludere nereye giriyor? Uludere'de kimin bombalama talimatını verdiği çok karanlık bir konu. Neden bir şekilde karanlıkta bırakılıyor emri veren. Uludere'yi de aynı Deniz Feneri gibi uyutmak istiyorlar. Ama bugünün şartlarında bunu unutturmak mümkün değil. "Nasıl olsa Türkiye'nin kamuoyunu biz oluşturuyoruz, unuttururuz" diyorlar. Uludere için "bunun üstünü biz örteriz kardeşim, Deniz Feneri'ni de bir şekilde yargılatmayız" diyorlar. Bakalım örtebilecekler mi göreceğiz..." (GAZETECİLER.COM)