Ukrayna’nın doğusundaki Donetsk bölgesinde dün bir İtalyan foto-muhabiri ve tercümanı öldürüldü.

İtalyan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre 30 yaşındaki foto-muhabir Andrea Rocchelli dün, Rusya yanlısı Slovyansk kentinde görev başındayken öldürüldü.

Bakanlık Rochelli’nin ölüm nedenine ilişkin bilgi vermezken İtalyan medyasında yer alan haberlerde gazetecinin bir havan topu saldırısında hayatını kaybettiği öne sürüldü.

Rocchelli ile birlikte çevirmeninin de öldürüldüğü belirtilidi ancak çevirmenin kimlik bilgileri açıklanmadı.

BBC Türkçe'nin haberine göre; Cesuralab isimli fotoğraf ajansının kurucularından biri olan Andrea Rocchelli, Ukrayna’da bugün yapılan cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi yaşanan çatışmaları takip ediyordu.

İtalyan Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano, “Bir haber görevlisinin işini yaparken öldürülmesi, yakınımızdaki bir ülkeyi kana boğan trajediyi yeniden gözler önüne seriyor” dedi.

Donetsk’te 18 Mayıs’ta Ukrayna güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındıktan sonra bugün serbest bırakılan Rus LifeNews TV muhabiri de Ukrayna’nın gazeteciler için tehlikeli bir ülke olduğunu söyledi.

LifeNews muhabiri Marat Saiçenko serbest bırakılmasının ardından düzenlediği basın toplantısında “Ukrayna’da çalışan herkesin hayati tehlike altında olduğunu gördük” dedi.