Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Kadın ve LGBTİ komisyonu 18 Aralık Perşembe saat 11.30’da Galatasaray postanesi önünde, tutuklu kadın gazeteciler için buluşacak.


Cezaevlerindeki kadın gazetecilere mektup gönderilecek, Diyarbakır’da JİNHA muhabiri Beritan Canözer’in zorla polis aracına bindirilerek gözaltına alınmasına tepki gösterecek.

TGS Kadın ve LGBTİ komisyonu sosyal medyadan şu çağrıyı yaptı:

“Gazeteci Vildan Atmaca, 14 Kasım’dan bu yana tutuklu. Vildan, Van’da meslektaşlarının gözaltına alınmasına tepki gösterdiği için gözaltına alındı ve tutuklandı. Cezaevinde çıplak aramaya maruz bırakıldı.

“16 Aralık günü de Diyarbakır’da haber takibi yapan JİNHA Muhabiri Beritan Canözer, polisler tarafından siyah bir Ford Ranger'a zorla bindirildi,  gözaltına alındı.

“Pervasız bir savaşın sürdürüldüğü, sokağa çıkma yasakları, polis ve asker ablukaları altında insanların öldürüldüğü kentlerde neler yaşandığını öğrenmemiz için gazetecilik yapan, ölüm tehlikesiyle, gözaltı, çıplak aranma, işkence görme tehdidiyle karşı karşıya kalan kadın meslektaşlarımız için sokağa çıkıyoruz.”