Alman gazetesi Die Welt'in tutuklanan Türkiye muhabiri Deniz Yücel, meslektaşlarına gönderdiği mektubunda gözaltında tutulduğu hücreden hapishaneye transfer edilmesiyle koşullarının iyileştiğini belirtti.

Almanya ve Türkiye vatandaşı olan Yücel, gazete çalışanları ve destekçileri için yazdığı, Die Welt'te yayınlanan mektubunda, "Size biraz galip gelecek ama, sanki bir nebze de olsa özgürlüğümü geri kazandığımı hissediyorum: Gün ışığı! Temiz hava! Gerçek yemek! Çay ve kahve! Sigara! Gazeteler! Gerçek bir yatak!" ifadelerini kullandı.

Mektubunda "Özgürlüğümü çalmış olsalar da soruşturma ve mahkeme gerekçesi beni güldürmeye devam ediyor" diyen Yücel bu satırları yazdıktan sonra Metris Cezaevi'nden Silivri'ye transfer edildi.

Die Welt gazetesi, mektubu Metris'te avukatlarına teslim eden Yücel'in Silivri'de de benzer koşullarda kaldığını belirtti. Reuters'a konuşan Yücel'in avukatı Veysel Ok, tutukluluğa itiraz edeceklerini belirtti. 14 Şubat'ta gözaltına alınan ve 27 Şubat'ta tutuklanan Yücel, 1.5 yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor.