Cezaevindeki gazetecilerin yazılarından oluşacak "Tutuklu Gazete"nin ilk sayısı 24 Temmuz'da yayınlanacak.

Diyarbakır Cezaevindeki tutuklu gazeteci Bedri Adanır'ın önerisiyle, cezaevindeki gazetecilerin yazılarından oluşacak "Tutuklu Gazete"nin ilk sayısı 24 Temmuz'da yayınlanacak.

Tutuklu Gazete, içerik, dizgi, baskı ve dağıtım konularında Evrensel, Özgür Gündem, Azadiya Welat, Birgün, Aydınlık ve Cumhuriyet gazeteleri gibi yayın kuruluşlarından destek almayı planlıyor.

Adanır, "Tutuklu Gazete, adeta dürtercesine, herkese 'Duydunuz mu? Türkiye hapishanelerinde şu kadar gazeteci var ve bu gazetecilerin suçu gazetecilik yapmak' diyecek. Sabahattin Ali'yi, Apê Musa'yı, Hrant Dink'i, Metin Göktepe'yi hatırlayacak ve hatırlatacak. 'Dün katlediyorduk, bugün hapsediyoruz, şükredin' diyen arsız, pişkin muktedirleri teşhir edecek, halkların vicdanına teslim edecek..." diyor.

Hedef  sabit yazarları olmayacak gazetenin her sayısında Ragıp Duran, İsmail Beşikçi, Şanar Yurdatapan, Banu Güven, Mete Çubukçu, Uğur Dündar, Erol Önderoğlu, Ruşen Çakır, Necati Abay, Nevin Berkdaş, Yıldırım Türkler, Dilek Kurban, Ertuğrul Mavioğlu, Hüseyin Aykol, Yaşar Kemal, Murathan Mungan, Zülfü Livaneli, Ahmet Telli, Hicri İzgören ve daha çoğaltılabilecek isimlerden bazılarının yazılarına yer verilmesi.

BİA / ÇT