İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Libya’da askerlerin yaşamını yitirmesine dair yayımlanan haberler gerekçe gösterilerek tutuklanan 6 gazeteci hakkında iddianame hazırladı. Gazeteciler hakkında 8 yıldan 17 yıla kadar hapis cezası istendi.

Libya'da askerlerin yaşamını yitirmesine dair yayımlanan haberlere gazete ve haber sitelerinde yer verdikleri için “MİT Kanununa Muhalefet” gerekçesiyle tutuklanan 6 gazeteci hakkında dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, yürüttüğü soruşturmayı tamamlayarak, Yeni Yaşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ferhat Çelik ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser, Odatv Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu, Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Odatv muhabiri Hülya Kılın ile Yeniçağ Gazetesi yazarı Murat Ağırel hakkında iddianame hazırladı.

İddianamede gazetecilere 8 yıldan 17 yıla kadar ceza istendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede tutuklu gazeteciler dışında Birgün Gazetesi yazarı Erk Acarer ve CHP Akhisar Belediyesi Basın Birimi görevlisi E.E. de şüpheli sıfatıyla yer aldı. Hazırlanan iddianamede gazetecilere “Devletin Güvenliğine ve Siyasal Yararlarına İlişkin Gizli Kalması Gereken Bilgileri Açıklama”, “İstihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek” suçlamaları yöneltildi.