Dün Türkiye’nin bütün büyük ve ciddi haber sitelerinde bir haber yer aldı ve milyonlar tarafından paylaşıldı. Neredeyse tüm Türkiye bunu konuştu, yorumladı.

"Yaşlıların grup seks partisi drama dönüştü: 7 ölü" gibi çeşitli çarpıcı başlıklarla verilen habere göre Belçika'da 65 yaş üzerinde 200 kişinin katıldığı, “yaşlılar grup seks partisi” bir drama dönüşerek yedi kişinin ölümüyle sonuçlanmıştı.

Aslında bu yalan haber ilk defa Belçika'da Türkiye’deki Zaytung benzeri bir şaka haber sitesinde yayınlanmıştı:

http://nordpresse.be/partouze-vieux-charleroi-7-morts/

Ancak Türkiye medyası buram buram yalan kokan bu şaka haberin kaynağını hiç araştırma gereği duymadan manşetlerine taşıdı.

Geçtiğimiz günlerde de '179 yaşındaki Hintli' haberi tüm Türkiye medyasında yayınlanmış ve yalan çıkmıştı. O haber de Zaytung benzeri esprili yalan haberler yapan bir yabancı site kaynaklıydı:

http://www.demokrathaber.net/yasam/179-yasindaki-hintli-haberi-yalan-cikti-h31654.html

Yine geçtiğimiz günlerde Kuzey Kore’de halkın saçlarını Devlet Başkanı Kim Jong gibi kestirmek zorunda olduğu, Kim Jong’un aralarında eski kız arkadaşının da bulunduğu birkaç kişiyi porno film çektikleri için öldürttüğü, stadyumlarda toplu infazların olduğu, Kim Jong’un amcasının aç köpeklere parçalatıldığı gibi haberlerin de yalan olduğu ortaya çıkmıştı. Bu haberlerin kaynağı da Güney Kore’de yayın yapan Türkiye’deki Zaytung benzeri haber kaynakları idi:

http://www.demokrathaber.net/dunya/kim-jong-tarzi-sac-kesimi-yokmus-h33051.html

Son haberle aslında Türkiye medyası grup seks yaptı, sağ çıkan da olmadı. (Mehmet Göcekli / Demokrat Haber)