Aşırı sağcı yayınlarıyla bilinen ve geçtiğimiz günlerde “Yeni Türkiye’nin yeni Türkiye’si” olma iddiasıyla yenilendiğini savunarak çıkış yapan Türkiye gazetesinin yine aşırı sağcı ve mezhepçi yayınlar yaptığı iddia ediliyor. Yaptığı mezhepçi yayınların aynı zamanda uydurma olduğu belirtiliyor.

Taraf Gazetesi’nden ayrılan bazı isimleri de bünyesine  katan Türkiye Gazetesi, "yeni" yayın dönemine başlamasının birinci  gününde İran hakkında uydurma bir manşetle çıktı. Taraf’tan Türkiye’ye transfer olan ve daha çok yazdığı medya eleştirileri ile bilinen Alper Görmüş’ün gazetesinin ayrımcı, mezhepçi ve gerçek dışı yayınları konusunda ne yapacağı merak konusu.

Yeni logosuyla yayın hayatına devam eden Türkiye Gazetesi henüz olay soruşturma aşamasındayken İran aleyhine yapılan bir haberi (AK Parti içindeki İran böcekleri)  manşetten verdi.

Bugün basında yayımlanan haberlerde ise olayın özünde casusluk saptanamayınca "kıskançlık" olduğu açıklandı.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı (YTB) Kemal Yurtnaç’ın odasında  bulunan ‘böcek’ olarak tabir edilen iki dinleme cihazını kıskanç bir kadının koydurttuğu iddia edildi. Daha sonra ise olayın ihale yolsuzluğu amacıyla yapıldığı ortaya çıktı.

“CEMEVİ ERGENEKON PROJESİ"

Sol.org'un haberine göre, iktidar medyasının yeni mecralarından birisi olacağı iddia edilen Türkiye gazetesinin manşetindeki diğer bir haberde, Alevilerin yıllardır mücadelesini verdiği Cemevleri "Ergenekon projesi" olarak ilan edildi.

Cemevleri'ni "Ergenekon projesi" ilan eden bir söyleşiye yer veren gazete, haberin başlığında da aynı ifadeyi kullandı.

Gazetenin haberinde, uzun süredir Alevileri AKP'ye yedeklemek için açıklamalar yaptığı iddia edilen Su TV eski sahibi Yalçın Özdemir'le söyleşiye yer verildi. Özdemir, Cemevleri'yle amaçlananın iktidarı yıpratmak olduğunu iddia ederken, bunun bir "Ergenekon projesi" olduğunu da söyledi.

Özdemir, Gezi direnişi başladıktan sonra, Alevilerin eylemlerde kullanıldığını söyleyerek, eylemlerin amacının hükümeti yıpratmak olduğunu iddia etmişti.