TRT Genel Müdürlüğü, çekimleri süren 'Kızılelma' dizisine Alevi derneklerinin tepki göstermesi üzerine açıklama yaptı. Açıklamada, vatandaşları incittiği söylenen 'Kızılelma' dizisinin çekimlerinin devam ettiği ve TRT yöneticilerinin bile henüz diziyi izlemediği iddia edildi.

TRT'den yapılan yazılı açıklamada, İngiltere’deki bir Alevi derneğinin, "TRT’de henüz yayınlanmayan ve çekimleri devam eden 'Kızılelma' dizisinin, Alevi vatandaşları incittiğini öne sürdüğü" belirtildi.

Basının henüz çekim aşamasında olan bir diziyi haber yaptığı ifade edilen açıklamada, " TRT yöneticilerinin bile henüz izlemediği ve çekimleri devam eden bir dizinin,Alevi vatandaşlarımızı rencide ettiğini iddia etmenin, mantığı anlaşılmış değil. Hangi cümleyle, hangi görüntüyle Alevi vatandaşlarımız rencide edilmiştir? Film henüz çekilirken, bu filmin olmayan montajını kim izlemiştir"  ifadeleri kullanıldı. 

Kurumun bugüne kadar Alevi vatandaşları tek bir saniye yayınla incittiğinin vaki olmadığı öne sürülen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bugünün TRT yönetimi, Alevileri incitmek bir yana  Alevi vatandaşlarımız için devrim sayılabilecek bir yayın planı hazırlamıştır. Muharrem ayında özel yayına geçenTRT kanalları, çok değil daha geçtiğimiz ay Alevilerle ilgili tam 27 farklı program hazırladı. TRT, muharrem ayını izleyicilerine anlatabilmek için haber bültenlerinde 80 saat (4 bin 797 dakika) yer ayırdı. Hal böyleyken, reklam amaçlı olarak TRT kurumunu eleştirmek, hukuki suçun yanında insafsızlıktır."