291 gündür direnişte olan Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş) üyeleri, Habertürk gazetesi yazarı Güntay Şimşek'in, "THY'de kritik son bir ay" başlıklı yazısına tepki göstermek amacıyla gazete binası önünde eylem yaptı.

SoLportal'daki habere göre, "THY direnişimizle ilgili yaptığı yalan yandaş haberi nedeniyle Habertürk gazetesini kınıyoruz" yazılı pankart açan Hava-İş üyeleri sık sık, "305 burada Habertürk nerede", "Yandaş basın istemiyoruz", "Yaşasın onurlu mücadelemiz", "Satılmış basın bunu da yazın" sloganları attı.

'YARGISIZ İNFAZ'

THY emekçileri adına açıklama yapan Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin, söz konusu yazının gerçeklerle hiçbir ilgisi olmadığını, yazarın tamamen tek taraflı bir bakış açısıyla yazıyı kaleme aldığını vurguladı.

Ayçin, “Yazarın sendikamızdan bilgi, belge almadan görüşümüze başvurmadan oluşturduğu köşe yazısı, gazetecilik mesleğinin onurunu da ayaklar altına alan bir niteliktedir. Çünkü bu gazeteci kendine sağlanan köşesinde hiç araştırmadan, soruşturmadan hem savcı, hem havayolu patronlarının avukatı hem de kararı veren hâkim rolüyle aylardır demokrasi mücadelesi veren 305 işçinin direnişini, Hava-İş sendikasını ve halen uyuşmazlıkta olan ve grev kararı alma aşamasına gelmiş THY 24. Dönem toplu iş sözleşmesi hakkımızı karalayarak yargısız infaz yapmaktadır” şeklinde konuştu.

'SEN VE SENİN GİBİLER SATILMIŞSINIZ'

Ayçin, "Siz kanla beslenmeye alışık bir ırkın soyundan geliyorsunuz. Türkiye'de yapılanları herkes görüyor ama biz bu ülkeyi size teslim etmeyeceğiz" diye konuştu. "Senin hiç mi vicdanın yok" diyerek Şimşek'e seslenen Ayçin, "Sen ve senin gibiler satılmışsınız. Eğer sende yürek varsa 291 gündür işini kaybetmiş insanların acılarını, işten atılan 10 bin işçiyi yaz. Kârının üstüne kâr katmak için çalışanlarını sömüren şirket yönetimini, dünyanın en çok uçuşunu yapan ama en az dinlenen hava yolu çalışanlarının THY çalışanları olduğunu yaz" dedi.

Bu tür karalama girişimlerinin THY emekçisinin mücadelesine engel olamayacağını belirten Ayçin, THY işçilerinin bu dönem ki mücadelesinin para vererek rüşvet vererek satın alınabileceğini sananların yanıldığını ve hiç kimsenin THY işçilerini ve Hava-İş Sendikasını satın alamayacağını dile getirdi.

SENDİKA VE İŞÇİ DÜŞMANLIĞI İÇEREN İFADELER

Grev yasağına karşı çıktıkları için 29 Mayıs 2012 tarihinde haksız bir biçimde işten çıkarılan 305 THY işçisi, işveren aleyhine açılan işe iade davalarını birer birer kazanırken, şu ana kadar Hava-İş Sendikası’nın hukuk müşavirliğince yürütülen davalarda toplam 120 havayolu emekçisi için işe iade kararı verildi.

Habertürk Gazetesi’nin 14.03.2013 tarihli baskısında yer alan ve Güntay Şimşek imzalı köşe yazısında ise sendika ve işçi düşmanlığı içeren ifadeler kullanılmış, bu da THY emekçilerinin tepkisine neden olmuştu.