The Times gazetesine göre Donald Trump Orlando katliamını seçim kampanyasında polemik malzemesi olarak kullanıyor.

Londra'da yayımlanan ‘The Times' gazetesi Orlando katliamının ABD'deki seçim mücadelesi üzerindeki etkilerine yönelik bir yoruma yer verdi.

“Donald Trump'un tepkisini dile getirirken sarf ettiği tatsız sözler bir yana, ‘yalnız kurtların' eylemleri ve Amerika'da türetilmiş cihatçılıkla mücadelede en doğru yolun hangisi olacağı önümüzdeki haftalarda seçim kampanyasına damgası vuracak" yorumunu yapan gazete, ABD Başkanı Barack Obama'nın Amerikan toplumunu bölebileceği ve bütün bir dini töhmet altında bırakabileceği endişesiyle şimdiye kadar ‘radikal İslam' kavramını kullanmamayı tercih ettiğine dikkat çekti.

Times, Trump'ın ise bu fenomene ad verilmesi gerektiğini savunduğunu ve aslında bu tartışmada kelime ve kavramlar üzerindeki anlaşmazlıktan daha önemli unsurlara bakılması gerektiğini yazdı.

Gazete, Trump'ın, Müslümanların ABD'ye sokulmaması şeklindeki talebinin de Orlando saldırısını önlenemeyeceğine dikkat çekiyor.

Failin dışarıdan sızmış biri olmadığı ve New York doğumlu bir Amerikan vatandaşı olduğu vurgulanıyor.

Gazete, "Seçim kampanyasında ABD'nin güvenliğinin nasıl sağlanabileceği ciddi bir şekilde tartışılacaksa, o zaman Trump konuyu uzatılmış radyodaki bir açık oturum gibi kullanmaya çalışmaktan vazgeçmelidir.” değerlendirmesini yapıyor.