Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İstanbul Şubesi, Caloğlu'ndaki binalarında Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi.

Oluşturulan divanın ardında açılış konuşmasını yapan TGS İstanbul Şube Başkanı Gökhan Durmuş, cezaevlerinde 37 gazetecinin bulunduğunu hatılattı.

Durmuş, yüzlerce gazeteci hakkında sayısız davanın açıldığını da belirterek, "Gazeteciler adliye koridorlarında haberlerini savunmak zorunda bırakılıyor. Gazeteler, televizyon kanallarına hukuksuz biçimde kayyumlar atanıyor. Bu sebeplerden ötürü 180 ülke arasında basın özgürlüğü sıralamasında Türkiye'nin 151'inci sırada" dedi.

Basın özgür olmadan demokrasinin olmayacağını söyleyen Durmuş, basın özgürlüğü için gazeteciler arasındaki dayanışmayı daha da arttırmak gerektiğini söyledi.

Üç yıl içinde TGS Genel Merkez Yönetimi ile birlikte 6 işyerinde örgütlenme çalışmalarını tamamlayıp buralarda çalışan üyeleri toplu sözleşme düzenine geçirdiklerini ifade eden Durmuş, gazetecilerin toplu sözleşmeli çalışabilmeleri için örgütlenme çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

Daha sonra yapılan seçim ile Gökhan Durmuş, Sevgim Denizaltı, Ali Acar, Elif Akgül ve Sezim Özadalı TGS İstanbul Şubesi'nin yeni yönetimine seçildiler.