Eskişehir Valisi Azim Tuna'nın e-mail yoluyla Radikal Gazetesi Muhabiri İsmail Saymaz'ı tehdit etmesine tepkiler sürüyor.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Gezi eylemleri sırasında Eskişehir'de polisler tarafından öldürülen Ali İsmail Korkmaz'la ilgili yaptığı haberlerle ilgili olarak Eskişehir Valisi tarafından tehdit edilen Saymaz'ın yanında olduklarını belirtti.

TGC tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna’nın Radikal Gazetesi muhabiri İsmail Saymaz’a yaptığı bir haber nedeniyle mail ile hakaret etmesi, tehdit etmesi demokrasi açısından vahimdir.

Bu hareket, Türkiye’de halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkına hizmet eden gazetecilerin görüşlerine ve haberlerine duyulan tahammülsüzlüğün bir örneğidir.

Devleti temsil eden Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna’yı bu tutumundan ötürü kınıyoruz. Hukuka davet ediyoruz. Vali Tuna hakkında işlem yapılması için İçişleri Bakanlığı’nı göreve çağırıyoruz. Meslektaşımız İsmail Saymaz gibi tehdit edilen, yargılanan ve tutuklanan bütün meslektaşlarımızın yanında olduğumuzu bir kez daha hatırlatıyoruz.

Türkiye için demokrasi ayıbı olan basın özgürlüğüne yönelik engeller konusunda hükümetin gerekli adımları atmasını istemeyi sürdürüyoruz." (ETHA)