Yeni Akit gazetesi ve Habervaktim sitesinin gazeteciler Cengiz Çandar, Hasan Cemal ve Ali Bayramoğlu'nu hedef alan haberlerinin ardından Yeni Akit'e karşı başlatılan "Sessiz kalmamak gerek" kampanyasının öncülerinden MAZLUMDER eski Genel Başkanı Ömer Faruk Gergerlioğlu, Akit ve Habervaktim'e ait IP adresinden imzacılar arasına PKK'li iki kişinin isminin dahil edilerek "Teröristler de imza attı" başlığı ile kampanyayı lekelenmeye çalıştıklarını açıkladı.

 

Gergerlioğlu, siteye girişin 23 Ağustos'ta 16.19'da 88.226.117.38. numaralı IP adresinden yapıldığını ve bu adresin de Habervaktim'in künyesinde yer alan Rüzgarlı Cad. İ. Müteferrika Sok. No:4/522 Altındağ/ Ankara adresine ait olduğunu duyurdu.

 

Habervaktim'in söz konusu haberi arama motorunda hala bulunmakla beraber, linke tıklandığında farklı bir haberin çıkması dikkat çekiyor.

 

Söz konusu iddialarla ilgili görüş almak istediğimiz Habervaktim Genel Yayın Yönetmeni Fatih Akkaya, müsait olmadığını söyledi.

 

IP ADRESİ HABERVAKTİM’İN

Gergerlioğlu, kampanyanın başlamasının ardından 23 Ağustos günü imzacılar listesine "Furkan Şırnak PKK'lı", "Soreş Kandil Özgürlük savaşçısı" ve "Okşan Özok Ankara KAOSGL mensubu" şeklinde isimlerin girildiğini ve on dakika sonra da Habervaktim'de "PKK'lılar da imza atıyor. İşte somut belgesi burada" diye haber çıktığını söyledi.

 

"Kısa süre içerisinde bilgisayar mühendisi bir arkadaşımızın desteği ile bu isimlerin aynı IP adresi üzerinden 23 Ağustos'ta girildiğini ve IP adresinin de Habervaktim sitesinin künyede bulunan adresine bağlı olduğunu tespit ettik."

 

"Ancak iş işten geçmişti. Bu kişi 16.19'da imza sitemize girip, yarım saat kadar sitede dolaştıktan sonra isimleri giriyor ve sitede yayımlandığını gördükten sonra 16.49'da siteden çıkıyor. Kendisi siteden çıktıktan on dakika sonra da Habervaktim sitesi bunun haberini yapıyor. Biz de 17.13'te söz konusu imzaları siteden sildik. Ertesi gün de Yeni Akit gazetesi aynı haberi 'Akit'e karşı imza kampanyasına PKK'lılar da katılıyor' diye veriyor."

 

"Kendileri böyle bir tezgah kurup, haber yaptıktan sonra imzacıları onlarca kez arayıp 'Bak, PKK'lılar da imza atmış, imzanı çekmiyor musun' diye sorup, insanların imzalarını çektiklerini iddia ettiler. Oysa kimse imzasını falan çekmedi."

 

"DÖRT YIL ÖNCE DE AYNI  ŞEYİ YAPTILAR"

Gergerlioğlu, kendi internet sitesinden yaptığı açıklamada Akit'in dört yıl önce de buna benzer bir girişimde bulunduğunu belirtiyor.

 

"Hüseyin Üzmez'e zamanın Vakit gazetesinin sahip çıkması  üzerine buluşan kadınlar platformu içindeki dindar hanımlar nezaketli bir metinle bu desteğin sürdürülmemesi gerektiğini hatırlatmışlardı ve bir web sitesinde yayınlanarak imza kampanyası oluşmuştu."

 

"Bu metinden rahatsız olan Vakit gazetesi yetkilileri ise sahte isim olduğunu  tahmin ettiğimiz bir isim üzerinden kara propaganda hazırlığına girişmişlerdi. KAOS/GL derneği üyesi  Okşan Öztok'a meçhul bir şahıs telefon açarak  bu imza kampanyasını hatırlatmış ve metin olumlu bulunduğu için söz konusu şahıs metni imzalamıştı."

 

"Ancak daha sonra tekrar aranan şahsa Akşam gazetesinden aradığını söyleyen bir kişi  eşcinsellikle ilgili sorular sormuştu. Ancak bir ekleme yapmak isteyen ve arayan numaraya dönen Öztok aradığı numaranın Vakit gazetesi Ankara bürosu olduğunu öğrenmişti."

 

"Ardından Serdar Arseven kampanyada bir  travesti liderinin  de olduğu yönünde bir haber yapılacağını, saat  17.00'ye kadar bu imzanın silinmemesi halinde imzayı açıklayacağını belirtince buluşan kadınlar oluşan kirliliğe daha fazla tahammül edemeyerek ve durumu Allah'a havale ederek imza sitesini kapatmışlardı."


"BİZ BU SENARYOYU DİNK CİNAYETİNDE DE GÖRDÜK"

Gergerlioğlu, yaşananları Türkiye basını için utanç verici olarak değerlendiriyor.  "Adıyla adresiyle her şeyi ile apaçık ortaya çıkmış düzmece bir haber yapıp ondan sonra iftiralar yaymak kabul edilemez" diyen Gergerlioğlu, bu senaryoları Hrant Dink cinayetinde de gördüğümüzü söylüyor.

 

"Hep aynı şeyler yaşandı. Uydurma haberler üzerinden hedef gösterildi, sonrasında yaşananları hepimiz biliyoruz."

 

"Türkiye basınının bu çirkin hali ortadan kaldırılmalıdır. Bu insanlar ellerini kollarını sallayarak yine gazetecilik nasıl yapabilecekler. Böyle bir habercilik anlayışına sahip olan bir medya kuruluşu yayın hayatına nasıl devam edecek, bilmiyorum."

 

"Biz bu kadar ortada olan bir durum karşısında Yeni Akit gazetesi ve habervaktim sitesi hakkında suç duyurusunda bulunacağız." (BİANET)