Almanya'nın tanınmış günlük gazetesi Taz, (Die Tageszeitung) 3 Mayıs Dünya basın özgürlüğü gününde, "Basın özgürlüğü hepimizi ilgilendirir“ başlığı ile Türkçe-Almanca olarak yayınlanacak.

Kısa adıyla “TAZ” diye anılan Almanya'nın önemli gazetelerinden “Die Tageszeitung" 3 Mayıs dünya basın özgürlüğü gününde, "Basın özgürlüğü hepimizi ilgilendirir“ başlığı ile Türkçe-Almanca olarak yayınlanacak.

Berlin merkezli gazete, Alman basın dünyasına birçok ilki kazandırdı. Gazete kuruluşundan bugüne diğer gazetelerin radikal, muhalif ya da tepki çeker diyerek uzak durduğu konuların üzerine gitmeyi sürdürüyor.

3 Mayıs dünya basın özgürlüğü gününde Almanya'da günlük yayınlanan 'taz' gazetesi, Türkçe-Almanca olarak yayınlanacak.

Almanya'da ilk kez bir günlük gazetenin tüm sayfalarıyla (16 sayfa) Türkçe-Almanca özel baskı yapacağı açıklandı. 

'Taz' (Die Tageszeitung) editörü Georg Löwisch, 3 Mayıs özel sayısının Türkiye'de çalışan gazetecilerle birlikte, dünya basın özgürlüğü günü için hazırlandığını belirti.  

TÜRKİYE'DEKİ GAZETECİLERLE DAYANIŞMAK İÇİN

Löwisch, "3 Mayıs baskımız, aynı zamanda Türkiye'deki gazetecilerle dayanışmak için somut bir işarettir. Onların sorunlarını bizlerin sorunları olarak değerlendiriyoruz ve bunun içinde Taz, 3 Mayıs günü Türkçe-Almanca olarak çıkacak" dedi.

Birgün gazetesi yazarı Erk Acarer (43) ve Agos'tan Gözde Kazaz'ın (28) bir hafta boyunca taz editörü Fatma Aydemir ile birlikte Berlin'de 'Basın özgürlüğü' özel sayısını hazırladıkları aktarıldı.  Almanya doğumlu Fatma Aydemir, "biz taz olarak Alman hükümetinin Türkiye ile yaptığı mülteci anlaşmasını kolayca  kabul edemeyiz. Almanya'nın mültecilerden kurtulması için Türkiye halkı ve demokrasi çok büyük bir bedel ödüyor," dedi.

2 MAYIS AKŞAMI GAZETE BİNASINDA PODYUM TARTIŞMASI

2 Mayıs günü akşamı ise gazete binasındaki Cafe'de, aralarında Gözde Kazaz (Agos), Erk Acarer (Birgün) ve Deniz Yücel (Die Welt) ile Yeşiller Partisinden Claudia Roth'un yer alacağı 'Basın özgürlüğü hepimizi ilgilendirir' başlıklı bir tartışma toplantısının yapılacağı belirtildi.   

Gazetenin, 3 Mayıs Salı günü Almanya'nın birçok şehrinde bulunan demokratik dernek ve kurumlara ücretsiz olarak dağıtılacağı aktarıldı.